7 cm-ben 85W/m2* hűtési teljesítmény a KE KELIT-től

A KE KELIT lassan egy évtizede fejleszti álmennyezeti hűtő/fűtő rendszerét, hogy minél kisebb rétegrendben elférjen és minél nagyobb teljesítményleadással rendelkezzen.


A közelmúltban bevezetett, CLIXOFIX márkanévre hallgató rendszer pont ezt a két célt tartja szem előtt.
A 7 cm rétegvastagság – a 10 mm vastagságú gipszkarton borítólapokat is beleszámítva – azért fontos, mert egy kis belmagasságú lakás felújításánál minden centiméterveszteség számít.

Alox cső


A mennyezethűtésen kívül itt a fűtési funkcióval is érdemes számolni, mivel ez helyettesítheti a padlófűtést, aminek a kiépítése jelentős költségekkel járhat az átalakítások miatt. A hűtési teljesítmény egyre inkább előtérbe kerül, és mivel az egyik legjobb hővezetési tulajdonságokkal rendelkező rézcsövek ára lassan megfizethetetlen, így a KE KELIT a szintén kitűnő alumínium alapanyagban találta meg a megfelelő megoldást.

Alox cső
Teljes alu rendszer alumínium hőátadó lemezekkel


Az Alox márkanevű, alumínium külsővel rendelkező csővezetékét kizárólag erre a célra gyártja, melyet speciális alumínium profilokban helyez el, így biztosítva a magas hűtési/fűtési teljesítményt a gipszkarton felé. Az Alox csöveket, alumínium hőátadókat egy új fejlesztésű műanyag sín tartja össze és rögzíti az álmennyezeti szerkezethez.

Befüggeszthető fém mennyezeti elemek mennyezethűtés/fűtéshez



A fejlesztés lényege, hogy az alumínium hőátadó lemezek tökéletesen illeszkednek a gipszkartonhoz, ezzel a hőátadás minden esetben elsőosztályúan megvalósul. Nagy szabadságot ad a tervezőknek, hogy 14 féle hosszméretben elérhetőek a 333 mm széles raszterhez alkalmazható hűtő/fűtő elemek, amelyek összekapcsolása kizárólag PROtec Clix idomrendszerrel, sorba kötéssel oldható meg. Mind a tervezésnél, mind a kivitelezésnél nagy előnyt, időmegtakarítást eredményez, hogy nincs szükség Tichelman rendszerű bekötésre. A 85W/m2* hűtési teljesítmény, ami erősen megközelíti a korábbi rézcsöves rendszerek teljesítményét, nem a gyártó mérésén, majd „kozmetikázásán” alapul, hanem a független IGTE bevizsgáló laboratóriuma tanúsítja. Azon területen, ahol ennél is nagyobb teljesítményre van szükség, a KE KELIT fém álmennyezeti rendszerével érdemes számolni, ahol akár 139,56W/m2* hűtési teljesítmény is elérhető.

*15°C előremenő, 18°C visszatérő, 26°C helyiséghőmérséklet esetén.

Forrás: Ke Kelit

További információk a Ke Kelit honlapján itt

Megosztás

Előző olvasása

Műanyagból jobb? Puffer- és HMV tartály esetén igen!

Következő olvasása

Az új épületenergetikai szabályokat nem csak a szakmának kell érteni!