Daikin: vissza nem térítendő fűtéskorszerűsítési támogatás magyar ingatlantulajdonosoknak

daikin-tamogatas-futes-korszerusites-energiahatekonysag-palyazat

Magyar ingatlantulajdonosoknak nyújt vissza nem térítendő fűtéskorszerűsítési támogatást a Daikin Hungary Kft., a pályázati program teljes keretösszege 150 millió forint – közölte a vállalat az MTI-vel

Tájékoztatásuk szerint a Daikin márka 100. születésnapja alkalmából indított, magánszemélyeknek elérhető pályázat 100 pályázó számára teszi lehetővé Magyarországon, hogy modern, levegő-levegő hőszivattyús rendszerre, azaz klímás fűtésre cserélje fűtési rendszerét. A nyertes pályázóknak a Daikin a készüléket és a telepítést is biztosítja, a támogatás mértéke a pályázati kalkulátorban elért energiamegtakarítás mértékétől függ.
A pályázatra augusztus 31-ig jelentkezhetnek saját tulajdonukban lévő ingatlannal a magyar adószámmal rendelkező magánszemélyek. Pályázni a Daikin weboldalán lehet, ahol elérhetők a részletes feltételek.

A vállalat közölte: augusztus 31-e után 10 napon belül elbírálják a pályázatokat. A szabályosan kitöltött és hiánytalan pályázatok közül azt a 100 igényt támogatják, amelyeknél bizonyítottan a legnagyobb mértékű az energiamegtakarítás. A modernizálással elért energiamegtakarítás várható mértékét minden pályázó kalkulátorral számolhatja ki, ami a pályázat részeként szintén a Daikin honlapján található.

A 10 legnagyobb energiamegtakarítást elérő pályázó esetében a támogatás mértéke 100 százalékos, vagyis a Daikin a készülékeket és a telepítést is teljes egészében finanszírozza. A sorrendben következő 90 legjobb energiahatékonyságot felmutató pályázat esetében pedig fix 50 százalékos támogatást ad a cég a teljes fűtéskorszerűsítésre. Az új készülékeket ősszel, de legkésőbb december 15-ig telepítik és beüzemelik a nyerteseknél.

Forrás: MTI / Daikin
Kiemelt kép: Daikin.hu

Megosztás

Előző olvasása

Munkába állt a Műegyetem új rektora

Következő olvasása

A megújuló energiahordozók használata Magyarországon