Energetikai tanácsadási voucher program: június 3-ig még kérhetik a támogatást a vállalkozások 

vallalkozas-energetika-tanacsadas-palyazat

Május elejétől lehetett benyújtani a támogatási kérelmeket az MGFÜ Energetikai tanácsadási voucher programra, amely mikro-, kis- és középvállalkozásoknak (kkv) biztosít lehetőséget energetikai tanácsadási szolgáltatások igénybevételére, vissza nem térintendő támogatással.

A program keretében a kkv-k energiahatékonysági beruházásaikhoz kapcsolódó fejlesztési tanácsadást vehetnek igénybe az MGFÜ által minősített energetikai szakértőktől, valamint alternatív, megújuló energiaforrások alkalmazási lehetőségeinek vizsgálatát kérhetik a több mint 3 millió forintos maximális támogatási összeg erejéig. A támogatás a tanácsadási szolgáltatások költségének 70 százalékát fedezheti.

A nyertes pályázókra a tanácsadás eredményeként elkészült fejlesztési tervben foglaltakkal összhangban beruházás-megvalósítási kötelezettség is vonatkozik a kapott támogatás teljes összegének erejéig, amelyre a tanácsadást követően 12 hónap áll rendelkezésre.

A projekt várhatóan 150-300 vállalatnak nyújt majd segítséget, keretösszege 400 millió forint. A támogatási kérelmek benyújtásának határideje 2024. június 3-a.

Az MGFÜ Energetikai tanácsadási voucher program a GINOP Plusz keretében, a Célzott vállalkozásfejlesztési szolgáltatások biztosítása mikro-, kis- és középvállalkozások számára című projekt részeként valósul meg a Széchenyi Terv Plusz programban, az Európai Unió támogatásával – közölte az MGFÜ.

Forrás: MTI
Kiemelt kép: Freepik

Megosztás

Előző olvasása

A GINOP Pluszban idén 800-850 milliárd forintra pályázhatnak vállalkozások 

Következő olvasása

Gázközösségi Szakmai Nap: földgáz, hidrogén, hőszivattyúk