Jön a 0%-os hitel új eszközbeszerzésre

europai-unio-hitel-eszkozbeszerzes-vallalkozas-fejlesztes

A hitel új eszközök beszerzésére használható fel, így gépek, informatikai eszközök vagy megújuló energiaforrást hasznosító, azaz a zöld energiát támogató technológiák megvásárlására.

A GINOP Plusz programon keresztül a következő időszakban összesen 450 milliárd forintot biztosít a kormány vállalkozások fejlesztésére. Ebből 130 milliárd forintnyi forrás már a második negyedévtől kezdődően elérhetővé válhat, 0 százalékos célzott hitelekkel segítve a kkv szektort.
E keretből 130 milliárd forintnyi hitelprogramot indít a kormányzat. A KKV Technológia Plusz Hitelprogram célja a kkv-k beruházásainak a támogatása, a vállalkozások rövid- és középtávon bevételt termelő, megtérülő technológiákba fektethetnek be – tájékoztatott a kormány.

A hitel felhasználható

  • új eszközök beszerzésére,
  • így gépek,
  • informatikai eszközök
  • vagy megújuló energiaforrást hasznosító, azaz a zöld energiát támogató technológiák megvásárlására,
  • valamint a projekttel összefüggő immateriális javak beszerzésére.

Emellett igénybe vehetők képzési és tanácsadási szolgáltatások is. A hitel Budapest kivételével az ország egész területén alkalmazható lesz.

A KKV Technológia Plusz Hitelprogram részletes termékleírása márciusban érkezik, a hitelkérelmeket, pályázatokat áprilistól lehet majd benyújtani az országszerte megtalálható MFB pontokon.

A második negyedévben induló KKV Technológia Plusz Hitelprogramon túlmutatóan a vállalkozások fejlesztését a harmadik és negyedik negyedévében induló, további hitelprogramok fogják segíteni.

Forrás: Magyar Kormány
Fotó: MTI

Megosztás

Előző olvasása

SIRHA Budapest 2024: az ACO nagykonyhai megoldásaival és újdonságaival

Következő olvasása

A vízellátásban az egészségvédelem megelőzi az energiatakarékosságot