Huszonegy a nyerő: 21 évvel ezelőtt kezdődött az Épületgépészeti Múzeum szervezése

epuletgepeszet-muzeum-sarok-chappon-miklos-omen-2023

Idén pedig 2023. november 17-én felavattuk a 21. Múzeumi Sarkot, most Békéscsabán.
De ne szaladjunk annyira előre. Gondolom olvasóink többsége tudja, hogy ez év július 13-án, a Nagyváradi Egyetem Építészmérnöki Karán avattuk fel az első határon kívüli Múzeumi Sarkot, amiről már beszámoltunk.

Már ezt megelőzően készültünk az idén novemberi OMÉN, Országos Magyar Épületgépészeti Napok rendezvénysorozathoz kapcsolódó „Sarok” avatásokra.

A hagyományoknak megfelelően egy szakközépiskolában (ma már Technikum) nyitottuk meg az idei OMÉN-t, a Magyar Mérnöki Kamara alelnökével, Gyurkovics Zoltánnal, aki egyben az MMK Épületgépészeti Tagozatának elnöke. Erre az ünnepélyes eseményre 2023. november 6-án került sor Tapolcán, a Széchenyi István Baptista Középiskola épületgépész tanműhelyében, igen sok diák jelenlétében. Fekete Lajos igazgató köszöntője után Gyurkovics Zoltán mondta el gondolatait a világ egyik legszebb hivatásáról, az épületgépészetről. Dr. Chappon Miklós a Múzeum indításáról és az eddig elért eredményekről, illetve a jövő feladatairól mesélt. Fontos megemlíteni, hogy ez a Múzeumi sarok nem jöhetett volna létre az iskola két lelkes szakoktatójának, Csizmadia Lászlónak és Nagy Lászlónak áldozatos munkája nélkül. Az avatáson részt vettek még Dr. Török Sándor és Hoffmann László, a Múzeum igazgatóságának tagjai. (Kiemelt fotó)

2023. november 14-én, Balatonfűzfőn, az Öveges József technikumban avattunk „Múzeumi Sarkot”.
Elsőként Tóth Lajos Péter igazgató köszöntötte a megjelenteket, majd Kavalecz Gábor, a Szakképzési Centrum főigazgatója méltatta az iskolát és a jó együttműködést a szakmai szervezetekkel, kamarákkal.

Gyurkovics Zoltán MMK alelnök és az Épületgépészeti Tagozat elnökeként szólt a diákokhoz, kiemelve szakterületünk fontosságát és gyors fejlődését. Dr. Chappon Miklós megnyitó beszédében szintén a fiatalokhoz szólt: „Ti itt a jövő szakemberei vagytok. Érdemes tudni, hogy honnan indult ez a szakma és azt is, hogy merre tart. Arra bíztatlak benneteket, hogy minél többet kérdezzetek az itt kiállított eszközökről és szakterületünkről.” A szalag átvágása után a diákok éltek is a lehetőséggel és a számos kérdés-válasz következtében egy jó hangulatú szakmai beszélgetés alakult ki. Az avató ünnepséget megtisztelte jelenlétével Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja is.

2023. november 17-én, Békéscsabán, a Trefort Ágoston Technikumban avattuk fel Múzeumunk 21. „Múzeumi Sarkát”. Elsőként az iskola igazgatója Kiss Mihály tagintézmény vezető köszöntötte a nagyszámú megjelentet, akiknek bemutatta iskolájukat és az eddig elért eredményeiket.

Az épületgépészeti munkabizottság vezetője, Priskin Lajos is köszöntötte a megjelenteket, majd Gyurkovics Zoltán, a MMK alelnöke, az Épületgépészeti Tagozat elnöke szólt a diákokhoz. Beszédében megerősítette szakterületünk jelentőségét és bíztatta a diákokat a minél jobb eredmények elérésére. Dr. Chappon Miklós kiemelte, hogy milyen fontos a fiatalok szépérzékének fejlesztése és a múlt megismerése.  Az avató ünnepséget megtisztelte Buzás Zoltán a Békés Vármegyei Mérnöki Kamara elnöke és Hoffmann László a Múzeum igazgatóságának tagja is.

Ezen a fotón pedig már annak a 21 Tanintézménynek az elhelyezkedése látszik az országtérképen, melyekben megtekinthetők a már felavatott „Múzeumi Sarkok”.

Dr. Chappon Miklós
Igazgató
Épületgépészeti Múzeum

Megosztás

Előző olvasása

Felmondták a 2009 óta érvényes építőipari kollektív szerződést

Következő olvasása

Már elérhető a Napenergia Plusz Program pályázati felhívása