Jövőre érkezik a napelemes pályázat: „Termeld magad! Tárold magad!”

napelem-palyazat-kormany-megujulo-energia-akkumulator-energiatarolas

Több fontos, a napenergia-hasznosítást érintő bejelentést tett az energiaügyi miniszter éves bizottsági meghallgatásán.

Lantos Csaba többek között arról számolt be, hogy jövőre jön az új napelemes-támogatási program, valamint hogy az energiatárolásra fogják helyezni a hangsúlyt.

Az új Napenergia Plusz pályázat 75 milliárd forintos keretösszeggel indul, és azokat támogatja, akik eddig még nem valósítottak meg ilyen beruházást. Amennyiben a pályázó napenergia-tárolást is betervez a rendszerbe, a támogatás elérheti a teljes bekerülési költség kétharmadát is. Ahogyan a miniszter megfogalmazta: „Termeld magad! Tárold magad!” – számolt be az eseményről a vg.hu. 

Lantos Csaba arról is beszélt a portál szerint, hogy úgy véli, „Magyarország energiapályája egyértelműen a napelemhez kötődik. A napenergiaforgalomban 2022-ben ezer megawatt új telepítés jelentkezett, ami az idén biztosan meghaladja az 1500-at. Összesen 5500 megawattnyi telepítés van, ebből 2200 háztartási 3300 pedig ipari. 

A cikkben szóba kerülnek az új nettó elszámolási rendszer, a magyarok gázfogyasztása, valamint a kormány tervei alapján megvalósuló új erőművek.

A teljes cikk ide kattintva olvasható el.

Fotóillusztráció: Freepik

Megosztás

Előző olvasása

Itt az Eltinga EBI Építésgazdasági Jelentése a harmadik negyedévről

Következő olvasása

Úgy tűnik, a kormány növelni fogja a napelemes kapacitások felső határát