Oventrop-szerelvények lakáshőközpontok hőszivattyús rendszereihez

oventrop-szerelveny-lakashokozpont-hoszivattyu-epuletgepeszet

A mindössze 440 mm-es szélességével a Regudis W-HTE GT a szabványos gázkazán helyére illeszkedik.

Egyre több vegyes/hibrid rendszer üzemel. Fűtés csak hőszivattyúval, vagy a meglévő kazános rendszer kiváltásával, esetleg kazánnal és hőszivattyúval lehetséges.

A laikusok számára elmondható, hogy a hőszivattyú nem pontosan csereszabatos a kazánnal. Sajnos a meglévő rendszert illeszteni, kiegészíteni kell néhány szerelvénnyel, puffertárolóval. A mellékelt sémán látható, melyek a minimálisan szükséges kiegészítő szerelvények. A séma nem tartalmazza a tágulási tartályt, valamint a biztonsági szerelvényeket! 

Hőszigetelő karos golyóscsap, mely kiegészíthető zárt cellás hőszigetelő burkolattal.
Szintén elengedhetetlen rendszerelem a mágneses iszapleválasztó, valamint a szivattyús egység.

A hőszivattyús rendszer lehet osztott vagy monoblokkos kivitelű. Ezek hidraulikai köréhez szükségesek a hőcserélők, puffertárolók leválasztásához, szakaszolhatóságához a golyóscsapok, melyek elláthatók hőmérsékletmérővel is. 

Golyóscsap

Továbbá fontos rendszerelem egy többlakásos épületnél, ahol eddig egyedi falikazános rendszer volt, a lakáshőközpont. Egy „tűz nélküli” fali egység HMV-készítéssel, megnövelt hőcserélő felülettel, hőszivattyúval ellátott üzemhez.

Oventrop Regudis W-HTE GT lakásfűtő állomás

Az Oventrop Regudis W-HTE GT az első olyan elektronikus vezérlésű lakásfűtő állomás, amelyet kifejezetten a gáztüzelésű kazánnal előállított, hőalapú, alacsony fűtési hőmérsékletű rendszerek cseréjére fejlesztettek ki. Mindössze 440 mm-es szélességével a szabványos gázfűtő berendezés standard méretéhez illeszkedik. A kazán és a hidraulikus vezérlésű állomásokhoz képest az elektronikus lakásfűtő állomás egyértelmű előnyt jelent a hatékonyság terén. Csatlakozásaik pedig úgy vannak elhelyezve, mint a legelterjedtebb kazántípusoké – ezzel időt, pénzt és felesleges idegeskedést takaríthatunk meg a telepítés során.

A Regudis W-HTE maximális komfortot biztosít

A Regudis W-HTE GT a Regudis W-HTE jól ismert koncepcióján alapul. Ez azt jelenti, hogy a helyszíni átalakítás gyorsan és biztonságosan elvégezhető.
A Regudis W-HTE GT-t a nyomásveszteség, az HMV-csapolási kapacitás és az alacsony rendszerhőmérséklet optimális hidraulikus értékei jellemzik. 
Ez a hőcserélő speciális kialakításának köszönhető: a lemezek aszimmetrikusan vannak elhelyezve, ami minimalizálja a nyomásveszteséget, és különösen alacsony előremenő hőmérsékletet tesz lehetővé a primer oldalon. A hidraulikusan optimalizált csőelvezetéssel kombinálva nagy, akár 18 liter/perc csapolási kapacitás érhető el.

Az átfolyó ivóvíz melegítése, hasonlóan a kombi kazánhoz, megbízható higiéniát biztosít. A célhőmérséklet egyedileg és pontosan beállítható az elektronikus vezérlő forgatógombjával. A fűtési oldalon akár 90 °C-os hőmérséklet is lehetséges. Hőszivattyúval üzemeltetve, a Regudis W-HTE GT magas hatásfokának köszönhetően, alacsony előremenő hőmérséklettel is üzemeltethető. Mindössze 50 °C előremenő hőmérséklet elegendő a megfelelő melegvíz-hőmérséklet biztosításához. 

Tervezési lehetőség

A Regudis otthoni állomások egyszerűen megtervezhetők az OVplan segítségével. Az Oventrop tervezőszoftver ingyenesen letölthető az ov.de/ovplan oldalról.

Németh Roland
épületgépészmérnök

Bővebb információ a képre kattintva!
Megosztás

Előző olvasása

ShowerDrain Public X – mert a meleg víz kincs!

Következő olvasása

Alba Aréna a KE KELIT csőrendszereivel és szolgáltatásaival