ShowerDrain Public X – mert a meleg víz kincs!

Belegondolt már abba, hogy zuhanyzás közben a meleg vizet éppen csak néhány másodpercig használja, mielőtt az elfolyik a csatornahálózatban? Vajon ezt a hőenergiát fel lehetne hatékonyabban is használni? A válaszunk: igen!

Az ACO Kereskedelmi Kft. büszkén mutatja be új zuhanyfolyókáját, mely a zuhanyzók vizének hőenergiáját azután is hasznosítja, hogy az a lefolyóba kerül.
Ahelyett, hogy a zuhanyzásból származó értékes hőenergiát hagynánk elveszni, az ACO ShowerDrain Public X visszanyeri ezt az energiát, és fenntarthatóbbá teszi a tusolást, mégpedig a lehető legmagasabb komfortfokozattal.

aco-showerdrain-public-x-epuletgepeszet

Miért hasznos a szennyvíz hőjének visszanyerése?

Az egyre szigorodó épületburkolási előírásoknak és ennek következtében a vastagabb szigetelésnek köszönhetően a fűtési energia felhasználása jelentősen csökkent az elmúlt évtizedekben. A forró víz energiaigénye azonban nem! A megnövekedett higiéniai követelmények és az egyre nagyobb zuhanyfejek miatt elképzelhető, hogy a meleg víz – és különösen a zuhanyzók – hőfelhasználása még tovább fog növekedni. Napjainkban egy átlagos háztartásnak ugyanannyi energiára van szüksége a meleg víz előállításához, mint a teljes terület fűtési rendszeréhez.

Ideje hát „betömni” az utolsó nagy lyukat a szigetelésen! Mert valóban nincs értelme drágán sok meleg vizet előállítani, majd két másodperces használat után megsemmisíteni. Ezért itt az ideje a zuhanyfolyókák új generációjának bevezetésére!

Uszodákban, közfürdőkben, edzőtermekben, kempingekben, stadionokban, wellnessrészlegekben és minden egyéb olyan létesítményben, ahol nagy mennyiségű forró víz felhasználásáról beszélünk, kiemelten fontos lenne olyan vízelvezető rendszer beépítése, amely nem elpazarolja, hanem visszaforgatja a hőenergiát.

Az ACO ShowerDrain Public X új minőségű piaci megközelítést kínál a haladó gondolkodású építészeknek, innovatív tervezőknek és a fenntarthatóságot szem előtt tartó döntéshozóknak. Ők első ránézésre egy drágább terméket fognak látni. Igaz, hogy az árkülönbség a meglévő zuhanyfolyókákhoz képest jelentős, viszont ez a befektetés villámgyorsan megtérül!

Termékelőnyök:

  • hatékonyság: akár 48%-os energia-megtakarítás,
  • gyors megtérülés: kevesebb hőenergiára és kisebb fűtési rendszerre van szükség,
  • megfelel a KIWA, SVGW, WRAS és DVGW ivóvízre vonatkozó előírásainak,
  • egyszerűség: gyorsan telepíthető, és könnyen tisztítható,
  • design: elegáns, egyben funkcionális kialakítás, mozgó alkatrészek nélkül.

Bővebb információért keresse munkatársainkat itt vagy kattintson ide!

Megosztás

Előző olvasása

Az építőipari kontármunkák száma nőtt, a megbízói bizalom pedig csökkent

Következő olvasása

Oventrop-szerelvények lakáshőközpontok hőszivattyús rendszereihez