Alba Aréna a KE KELIT csőrendszereivel és szolgáltatásaival

A Raktár utcai, 3500 fős nyitott fehérvári jégpálya 1977-es átadása igazi ünnep volt a koronázóvárosban. Id. Ocskay Gábor toborozta a városban a jégkorongozni vágyó fiatalokat, és kisvártatva csatlakozott az Alba Volán az 1928-ban alapított Fradihoz (azóta 30-szoros bajnok) és az 1950-es Budapesti Dózsához (13-szoros bajnok), mint harmadik csapat a magyar bajnokságban. A fehérvári csapat már 1981-ben, első vidéki csapatként megnyerte a magyar bajnokságot, amit azóta további 13 diadal követett. A csapat fejlődését mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2007 óta az osztrák EBEL bajnokságban játszik, többek között a KE KELIT által is támogatott Linz csapatával.

A csapat fejlődését most a létesítményéé is követi, hiszen 2021 novembere óta épül a több mint 6.000 főt befogadni képes modern multifunkciós csarnoka. A 2023 év végén átadandó csarnokban a jégkorong mellett további 25 sportág küzdelmei, valamint városi rendezvények, vásárok, kiállítások, hazai és nemzetközi konferenciák és koncertek is helyet kapnak. Magyarország második legnagyobb sportcsarnokában egy koncerten a 6.000 fős nézőtéri elhelyezés mellett a küzdőtéren még 2.500 főt képes befogadni a létesítmény. Mivel az épületbe belépve onnan lefelé húzódik a fő lelátórész, igazán kiválóan megvalósulhat a katlanhatás.

A KE KELIT már a tervezés fázisában igyekezett eddig szerzett tapasztalatait a jégpálya hűtőcsőrendszerének gépészeti kialakítása kapcsán megosztani az épületgépész tervezővel. A talajfűtés a talaj átfagyásának megakadályozására létrehozott fűtőbeton rétegben kapott helyet, míg a két méretű hűtőfelületre is használható hűtőcsőrendszer a hűtőbeton rétegben helyezkedik el. A profi kialakítás során is felhasználták a KE KELIT osztrák és hazai jégpályákon szerzett tapasztalatait. A KE KELIT előregyártó üzemében készültek az osztó-gyűjtő hűtővezeték csatlakozásainak gyári minőségű kialakításai. A helyszínen a KE KELIT minőségi hegesztő- és présgépeivel dolgozott az épületgépész kivitelező. Természetesen a géphasználati és technológiai oktatást is a gyártó szakemberei tartották a helyszínen, akik a rendszer elkészültét követően a nyomáspróbán is jelen voltak a bebetonozás előtt. A jégpálya kialakításán kívül a teljes vízhálózatot is a KE KELIT termékeinek felhasználásával oldották meg. A vízgépházban, az alap- illetve felszálló vezetékeknél a KELEN (PP-RCT), míg az ágvezetékek területén a KELOX (ötrétegű) rendszert a legmodernebb PROtec idomokkal együtt építette be a kivitelező. Egy minőségi multifunkcionális csarnok van születőben a KE KELIT GmbH innovatív megoldásainak alkalmazásával.

(x)

Forrás: Ke Kelit magyarországi képviselet.

Megosztás

Előző olvasása

Oventrop-szerelvények lakáshőközpontok hőszivattyús rendszereihez

Következő olvasása

Sok érdeklődő, színvonalas előadások a Gáz- és Kéménytechnikai Szakmai Napon