Oventrop Regumat szivattyús blokkok hagyományos és hőszivattyús rendszerekhez

oventrop-regumat-szivattyus-blokk-hoszivattyu

Az osztó-gyűjtős rendszerek nem új keletűek, mint ahogy a szivattyús fűtési, hűtési rendszerek sem. Ma ami kihívást jelent, az az idő. Nincs idő idomokból összerakni osztókat-gyűjtőket, mint ahogy szűkítőkkel-bővítőkkel szivattyút és keverőszelepet bekötni sem. Főleg a munkadíjak növekedése hozta magával a modulonként összeépíthető rendszerek alkalmazását, valamint nem utolsó szempont a kiépített rendszer esztétikuma sem. (PR)

Modulonként összeépíthető rendszer

Legtöbbször nincs lehetőség kazánház kialakítására, így a rendszer kiépítése, fűtőköri szabályozása a mosókonyhában kap helyet a hőszivattyú, fali kazán mellett. A hőszivattyúk térnyerésével előtérbe került a hidraulikus osztók mellett a hidraulikus váltók elterjedése is, akár kombinált osztó-gyűjtővel egybeépített kivitelben is. Például Hyrdrofixx DN 20 Regumat csatlakozáshoz, 2 körös kivitelben, 1 keverőszelepes és 1 keverőszelep nélküli fűtőkörhöz. (Oventrop: 1351568.) Alkalmassá teszi alacsony fűtési hőmérsékletű és normál radiátoros fűtési rendszer kombinálását, kis helyszükséglettel. 

Hydrofixx Regumat szivattyús blokkokhoz.

Regumat keverőszelepes szivattyúállomás

Egy rendszer megfelelősségét az összetevők minősége és a moduláris felépítése adja. Fontos az alkatrészek bonthatósága, lehetőség szerint hollandi segítségével, a szükséges karbantartások megkönnyítésére. Ugyanúgy fontos eleme a szivattyús blokkoknak a szivattyús golyóscsap is, amely a rendszerből az adott kört kizárhatóvá teszi a teljes ürítés helyett, valamint a többi fűtőkör ezáltal zavartalanul tud működni. Egy Regumat szivattyús blokk kétféle szivattyúval, de akár szivattyú nélkül is választható. A blokk hidraulikai ellenállása a műszaki adatlapjában elérhető, így a méretezésnél számítható és szabványos beépítési hosszúságú (180 vagy 130 mm) szivattyú beépíthető. 

Regumat 1355259 keverőszelepes szivattyúállomás

A Regumat szivattyús blokkok sokféle kivitelben készülnek – az adott rendszerhez illeszkedően. Kiegészítője lehet akár egy központi hőszivattyús rendszernek felületfűtési keverőként. Alkalmazott szobatermosztáttal akár hűtési rendszer szabályozójaként is. ClimaCon F310 szobatermosztáttal a helyiségenkénti szabályozás is kivitelezhető.

Regumat szivattyús blokkokat tartalmazó hidraulikus kapcsolási séma, szabályozással együtt

Az állomások minden szerelvényt tartalmaznak, amelyek a hőtermelők, szivattyúk és csövek csatlakoztatásához szükségesek. A Regumat M3 állomásokkal a fűtőkör előremenő és visszatérő oldalon lezárható. Az előremenő és visszatérő ágak felcserélhetőek.

Az állomások a következőkből állnak:

  • két gömbcsapos elzáróberendezés a fűtési kör elzárásához,
  • a fogantyúkba integrált két hőmérő, amelyek az előremenő és visszatérő hőmérsékletet jelzik,
  • visszacsapószelep a helytelen keringés elkerülése érdekében,
  • háromjáratú keverő szervomotorral,
  • hőszigetelés.

Kiviteltől függően szivattyú-golyóscsap is tartozik hozzá. Ez megkönnyíti a szivattyú cseréjét, mivel nem kell leereszteni a rendszert.

Regumat szivattyús blokkok különféle méretben és funkciókkal

A Regumat szivattyús blokkok különféle méretben és funkciókkal kerülnek forgalomba, célszerű a rendszerek összeépítésekor a csődimenziók és a csövek tengelytávolságára ügyelni, valamint a beépített szivattyú jelleggörbéje is hasznos információkat tud szolgáltatni.

További műszaki adatok, BIM, CAD fájlok az interneten, vagy kérésre e-mailen keresztül elérhetők.

www.oventrop.hu 
E-mail: mail@oventrop.hu 
Telefon: +36 1 280 6720


Regumat magyar nyelvű ismertető:

Megosztás

Előző olvasása

ACO – Okos megoldás a kondenzvíz elvezetésére

Következő olvasása

Építőipar: a Kormányhoz fordul segítségért az ÉVOSZ