Új városban lesz a XIII. Országos Kéménykonferencia februárban

kemenyjobbitok-orszagos-szovetsege-kemenykonferencia-2024

A Kéményjobbítók Országos Szövetsége 2024-ben 13. alkalommal rendezi meg az Országos Kéménykonferenciát, ezúttal Kaposváron, február 28-29-én.
A konferencia mottója: az égéstermék-elvezetés kialakítása a korszerű tüzelő-berendezéseknek és a környezetvédelmi elvárásoknak megfelelően.

A konferencia az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Magyar Mérnöki Kamara, a Somogy Vármegyei Mérnöki Kamara, a Somogyi Építészek Kamarája, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Épületgépészeti Egyeztető Fórum támogatásával valósul meg.

A konferencia tervezett témái:

  • Égéstermék-elvezető megvalósulása a tervezéstől, a kivitelezésen keresztül a kéményseprő műszaki átadásig. Mi a közreműködők feladata és felelőssége? A helyes együttműködés fontossága.
  • Az égéstermék-elvezetők méretezésére és kialakítására vonatkozó szabványok fontosabb megállapításai.
  • Megoldások a jogszabályi műszaki követelmények elérésére. A KIMI helyzete és értékelése.
  • Gázkészülékek égéstermék-elvezetése. A gázminőség változásainak (például a nagyobb hidrogéntartalom) hatása az égéstermék-elvezető üzemére. Készülékcserék gyűjtő LAS-rendszereken. Technológiai égéstermék-elvezetők.
  • A korszerű szilárd tüzelőberendezések égéstermék-elvezetése. A kályhaméretezési szabvány változásai és az égéstermék-elvezetők értékelése kályhás szemmel.
  • Termékújdonságok, korszerű megoldások az égéstermék-elvezetők és tartozékok körében.
  • Tűzvédelem és égéstermék-elvezetés helyesen.
  • Helyes méréstechnika az égéstermék-elvezetők vizsgálatára.

A konferencia tervezett programja:

A konferenciát február 28-án Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere nyitja meg.

Február 28-án, a délelőtti program: plenáris ülés, ahol a konferencia támogatói tájékoztatást adnak a szakmát érintő és érdeklő átfogó kérdésekről.
Február 28-án délután és 29-én délelőtt szakmai előadásokra kerül sor.

A konferencia keretében a résztvevők tájékoztatást kapnak Kaposvár és Somogy Vármegye nevezetességeiről és a konferencia témáit érintő létesítményekről, kiemelten a Kaposvári Zöld Fűtőműről és részt vehetnek a „Kaposvár belváros építészeti tárlatvezetése” programon.
Előadás keretében bemutatjuk dr. dr. h.c. Macskásy Árpád professzor életművét és születésének 120. évfordulója alkalmából látogatást szervezünk a professzor Csurgón lévő emléktáblájának koszorúzására.

A konferenciához kiállítás kapcsolódik, ahol a résztvevők megtekinthetik a korszerű égéstermék-elvezetőket és megismerkedhetnek a fejlesztési eredményekkel.
A konferencián bemutatjuk szakmánk múltját is: az érdeklődők megtekinthetik az Épületgépészeti Múzeum kiállítását. A Média Sarokban lehetőséget biztosítunk az épületgépészeti és energetikai szaklapok, az írott és elektronikus sajtó képviselőivel való kapcsolatfelvételre.

A konferencián várjuk a mérnökök, a kivitelezők, a gyártók és a kéményseprők részvételét. Az előadások meghallgatása a mérnökök számára az előírt szakmai továbbképzés teljesítését jelentheti.

A Szervező Bizottság nevében: dr. Barna Lajos

Fotóillusztráció: Charles Sims on Unsplash

Megosztás

Előző olvasása

Építési vállalkozások: bár fontosnak tartják, keveset tesznek a tudatos kommunikációért

Következő olvasása

AI chatbot WiloGPT: a digitális úttörő szellem találkozik a mesterséges intelligenciával