AI chatbot WiloGPT: a digitális úttörő szellem találkozik a mesterséges intelligenciával

wilo-ai-chatbot-digitalizacio-epuletgepeszet

WiloGPT a Wilo saját AI chatbotja. Az eszköz hamarosan minden Wilo alkalmazott számára elérhető lesz. (Fotó: WILO SE)

A Wilo multinacionális technológiai csoport saját AI-alkalmazást vezet be 

A Wilo csoport elindította a WiloGPT-t, ami a saját, mesterséges intelligencián alapuló chatbotja, egyelőre a munkatársai számára. Sikeres tesztfázist követően az alkalmazást a teljes gyártási és értékesítési hálózatára is kiterjesztheti a vállalat. (PR)

Dortmund. Az eszköz a ChatGPT-vel megegyező funkcionalitást kínál, és a Wilo IT-infrastruktúrájának részeként különösen biztonságos az adatvédelem szempontjából. Jelenleg mintegy 200 alkalmazott teszteli az új chatbotot, hamarosan pedig a multinacionális technológiai csoport teljes személyzete számára elérhető lesz a mindennapi munkához.

A mesterséges intelligencia világunk digitális átalakulását tükrözi. Meggyőződésünk, hogy az AI számos lehetőséget kínál, mert segít megoldani a globális megatrendekhez kapcsolódó kihívásokat” – magyarázza Oliver Hermes, a Wilo Group elnök-vezérigazgatója. „A Wilo digitális úttörőként jár az élen az iparágban – a WiloGPT elindítása ezt ismét bizonyítja.” 

Örülök, hogy a WiloGPT-vel olyan alkalmazást hoztunk létre, amely kézzelfogható értéket teremt kollégáink mindennapi munkájához, ugyanakkor megfelel a magas informatikai biztonsági és adatvédelmi követelményeinknek” – teszi hozzá Mathias Weyers, aki a Wilo csoport igazgatótanácsának tagjaként és pénzügyi igazgatójaként (CFO) a csoport információkezeléséért is felelős. Ez a részleg a Wilo AI Competence Centerrel közösen hajtja végre a projektet. 

A tesztfázis használati statisztikái azt mutatják, hogy a Wilo alkalmazottai jelentős érdeklődést mutatnak a chatbot iránt: a mintegy 200 tesztfelhasználó naponta akár 600 alkalommal is konzultál a mesterséges intelligenciával. A tesztfázis sikeres befejezése után a Wilo fokozatosan kiterjeszti az alkalmazást a teljes gyártási és értékesítési hálózatára. A technológiai csoport emellett a chatbot továbbfejlesztését tervezi a Wilo-specifikus adatok segítségével. A mesterséges intelligenciát ennek megfelelően termékadatokkal fogják betanítani. „Ez aztán új felhasználási eseteket eredményez, például a gyártásban vagy a szervizben” – folytatja Weyers. „A WiloGPT folyamatos fejlesztése ezért következetesen illeszkedik a Wilo holisztikus digitalizációs stratégiájához“”” – tette hozzá Oliver Hermes.

Megosztás

Előző olvasása

Új városban lesz a XIII. Országos Kéménykonferencia februárban

Következő olvasása

Az építőipari kontármunkák száma nőtt, a megbízói bizalom pedig csökkent