Épül a debreceni BMW gyár KE KELIT csőrendszerekkel és szolgáltatásokkal

Hol van már a müncheni prémium autómárka 1958-59-es, komoly veszteségeket hozó éve, amikor csak egy, a mérlegében történt hibás könyvelés mentette meg attól, hogy a Daimler-Benz felvásárolja! Már 2022-től épül több mint 800 milliárd forintos debreceni beruházásuk, ahol 2025-től kezdve 1500-nál is többen fognak dolgozni. (PR)

Az 1916-ban alapított, és 1928 óta autógyártással is foglalkozó Bayerische Motoren Werke Debrecenben a tisztán elektromos meghajtású Neue Klasse modelleket állítja majd elő, amihez a dolgozók képzését már 2023 őszén elindítja az elsőként elkészülő képzési központjában. A több mint négy margitszigetnyi területen, 400 hektáron létrehozott beruházás tartalmaz egy saját akkumulátor-összeszerelő üzemet, valamint kapcsolódik hozzá egy 100 hektáros beszállítói ipari park is. A 600.000 m2-t is meghaladó területű gyártórészt magyar és török kivitelezők építik. A törökök a karosszéria- és présüzemet, míg a Market az összeszerelő, a KÉSZ pedig a festőüzemet nyerte el éles nemzetközi versenyben.

A KE KELIT GmbH csőrendszerei egy ilyen komoly beruházás során is szerepet kaptak. A gyártó KELEN (PP-RCT) csőrendszerével készül az ivóvíz és iparivíz-ellátás gerince. Egy autógyár elsőszámú kikötése a bekerülő anyagok tekintetében, hogy szilikonmentességi tanúsítással rendelkezzenek. Ezt a KE KELIT a KELEN rendszere tekintetében biztosítani tudta. Az építkezésen dolgozó gépészeti alvállalkozók részére természetesen helyszíni géphasználati és technológiai oktatást is tartott a KE KELIT, a tökéletes munkához pedig minőségi hegesztőszerszámokat bocsájtott a kivitelezők rendelkezésére. Egy BMW gépkocsi kiváló minőségéhez mind a gyártóüzemnek, mind annak gépészeti rendszereinek is kiváló minőségben kell készülniük. A KE KELIT rendszerein ez biztosan nem múlik!

További információ: https://www.kekelit.com/hu_hu

Forrás: Ke Kelit magyarországi képviselet

Megosztás

Előző olvasása

A Wilo csoport környezetvédelmi és fenntarthatósági platina minősítést nyert el

Következő olvasása

Az építőanyag-kereskedelem mélypontja 2024-re várható