Díjazták Németországban a fenntartható partnerségeket

wilo-fenntarthatosag-kornyezetvedelem-dij-nemetorszag

Georg Weber (balra), a Wilo Csoport igazgatósági tagja és műszaki igazgatója adta át a díjat a DNP díjátadó ünnepségén, amelyet november 24-én tartottak Düsseldorfban. Két partnerséget ismertek el a Nemzetközi Német Fenntarthatósági Díjjal. (Fotó: Dariusz Misztal)

Korábbi díjazottként a Wilo első alkalommal adta át a Nemzetközi Német Fenntarthatósági Díjat 

A Wilo és a German Sustainability Award Foundation (Német Fenntarthatósági Díj Alapítvány) első alkalommal ítélte oda a Nemzetközi Német Fenntarthatósági Díjat (Internationaler Deutscher Nachhaltigkeitspreis – IDNP). A Német Fenntarthatósági Díj (DNP) Európa legnagyobb környezetvédelmi és társadalmi elkötelezettségi díja. 

Az International German Sustainability Award, vagyis a Nemzetközi Német Fenntarthatósági Díj azokat a partnerségeket ismeri el, amelyek a német vállalatok és a déli féltekén, székhellyel rendelkező vállalatok között jöttek létre.

„Multinacionális technológiai csoportként, amely elkötelezett egy ambiciózus fenntarthatósági stratégia mellett, fontos számunkra, hogy jó példát mutassunk. A határokon átnyúló együttműködés, különösen a déli félteke feltörekvő piacain működő vállalatokkal, rendkívül fontos mind a gazdasági fejlődés, mind a globális fenntarthatósági célok szempontjából” – mondta Oliver Hermes, a Wilo Csoport elnök-vezérigazgatója.

A díjat Georg Weber, a Wilo Csoport igazgatótanácsának tagja, műszaki igazgató adta át a DNP 2023. november 24-én Düsseldorfban tartott díjátadó ünnepségén. Az eseményen Domitila Barros vezetési tanácsadó pedig arról beszélt, hogy „aki egy brazil favelában nőtt fel, ma a világ egyik legnagyobb hatással bíró fenntarthatósági influenszere”.

Két partnerséget ismertek el a Nemzetközi Német Fenntarthatósági Díjjal: a Jeckybeng textilipari vállalatot és tajvani együttműködő partnerét, a HerMin Textile-t, valamint a Kaffeekoop kávészövetkezetet és ruandai partnerüket, a Rwashoscco-t. „A két díjazott lenyűgöző elkötelezettséget vállalt a nemzetközileg fenntartható fejlődés és a globális éghajlat-politikai fellépés mellett” – méltatta a díjazottakat Georg Weber, aki később hozzátette, a „sikeresen befejezett projektjeik pozitív hatást gyakoroltak mind itt, Németországban, mind a partnerországokban.”

2021-ben a Wilo Csoport maga is elnyerte a Német Fenntarthatósági Díjat a klíma transzformáció területén. „A fenntarthatóság vállalati DNS-ünk szerves részét képezi” – emelte ki Oliver Hermes. „Ezért nagy öröm számunkra, hogy más vállalatokat is kitüntethetünk, akik szintén aktívan előmozdítják a fenntartható világba való átmenetet.”

Forrás: Wilo Magyarország Kft.

Megosztás

Előző olvasása

Ismerje meg jobban a világ első bioalapú PEX csöveit*

Következő olvasása

Oxyma Systems: Innováció és fenntarthatóság a légkezelésben