A külföldi érdekeltségű építőipari vállalkozások kiszorításáról beszélt Lázár János

epitoipar-epitoanyag-gyartok-kormany-lazar-janos

A magyarországi építőipari piacra várhatóan jelentős hatással bíró kijelentést tett a napokban az építési és közlekedési miniszter. Lázár János szerint a külföldi tulajdonú építőipar vállalkozások inkább vonuljanak ki, vagy adják el érdekeltségeiket a magyar államnak egy magyar hazai vállalkozásnak.

„Magyarországon semmi keresnivalója nincs külföldi építőipari vállalatnak, és meg kell akadályozni, hogy az építésgazdaságban magas importtal és külföldi építőanyagokkal dolgozzunk” – idézte Lázár János építési és közlekedési minisztert az Infostart, ami az országos építőipari konferencia előtt tartott sajtótájékoztatón hangzott el.

A szaktárca vezetője kitért arra is, hogy a Paksi Atomerőmű új blokkjának beruházása miatt szükség van hazai tulajdonú cementgyárra is.

A 24.hu szerint kitért arra is, miszerint „Magyarország közepesen fejlett ország, az EU-átlag 80 százalékát éri el, ám (…) ezt tudjuk növelni, ha bizonyos ágazatokban erősítjük a szuverenitását. Hozzátette: erről szól a novemberben elfogadott és azóta hatályba is lépett beruházási kerettörvény, valamint az építészeti törvény, amelyet várhatóan december 12-én fog elfogadni a parlament.

A teljes sajtótájékoztató alább nézhető meg:

Kiemelt fotó: Lázár János építési és közlekedési miniszter az Építési és Közlekedési Minisztérium és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) közös sajtótájékoztatóján a Mercure Buda Castle Hill Hotelben 2023. november 23-án. MTI/Lakatos Péter

Megosztás

Előző olvasása

MÉASZ: csak az 5% körüli hitelkamatok, energiahatékonyságot támogató, hosszú távú programok segíthetnek

Következő olvasása

Új Siemens Connected Home vezeték nélküli okosotthon rendszer