Kavosz: duplájára emelkedik a Széchenyi Mikrohitel MAX+ összege 

vallalkozas-hitel-szechenyi-kartya-elektromos-auto

Duplájára, 50 millióról 100 millió forintra emelkedik a Széchenyi Mikrohitel MAX+ maximálisan adható hitelösszege, és lehetővé válik az új, tisztán elektromos személyautók finanszírozása is – jelentette be Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek küldött közleményben.

A közlemény szerint az államilag támogatott Széchenyi Kártya Program MAX+ a piacon elérhető legkedvezőbb árazással és feltételekkel, a maximum 10 éves futamidő végéig évi 1,5-5 százalékos fix kamat mellett, célzott módon biztosítja a mikro-, kis- és középvállalkozások beruházásaihoz, fejlesztéseihez szükséges forrásokat. Továbbá a legkisebb mikrovállalkozások számára is lehetővé teszi beruházási elképzeléseik megvalósítását – tették hozzá.
Kiemelték: a programon belül érhető el a megújult Széchenyi Mikrohitel MAX+, amely kifejezetten a hazai mikro-, és kisvállalkozások, sőt akár kezdő vállalkozások fejlődését segítő állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díj támogatásban részesített beruházási hitel. Ez a hitel szinte minden beruházási hitelcél finanszírozására alkalmas.

Finanszírozható főbb hitelcélok agrár és nem agrár vállalkozások számára:

  • klasszikus beruházási célok (például ingatlan vásárlás, építés, fejlesztés, új vagy használt gépek, berendezések, egyéb tárgyi eszközök vásárlása, beszerzése is),
  • illetve forgóeszköz beszerzés a hitelösszeg 20 százaléka erejéig,
  • valamint a feltételeknek megfelelő korábbi beruházási hitelek vagy pénzügyi lízing kiváltása is megengedett

– részletezték.

Felhívják a figyelmet arra is:

A Széchenyi Mikrohitel MAX+ a teljes futamidő alatt fix kamatozással, évi 5 százalék nettó ügyleti kamatszinten, a konstrukció szabályzatában rögzített egyéb díjtételek mellett érhető el. Az igényelhető hitelösszeg ügyletenként legfeljebb 100 millió forint. A hitel maximális futamideje 120 hónap – közölte a Kavosz.

Forrás: MTI
Fotóillusztráció: Freepi

Megosztás

Előző olvasása

Több milliós vissza nem térítendő támogatás energiahatékonyságra 

Következő olvasása

Ne Tégy rossz fát a tűzre! – konferencia és kiállítás