A Wilo csoport környezetvédelmi és fenntarthatósági platina minősítést nyert el

wilo-kornyezetvdelem-fenntarthatosag-dij-ecovadis-epuletgepesz

Wilopark – A Wilo fenntartható, CO2-semleges gyára és központja Dortmundban.

Az EcoVadis ismét platina érmet ítélt oda a Wilo csoportnak fenntarthatóság iránti elkötelezettségéért. A multinacionális technológiai csoport ezzel már második éve kapta meg a minősítő ügynökség legmagasabb szintű elismerését (PR).

Az EcoVadis által évente értékelt több mint 100 ezer vállalatnak mindössze 1 százaléka kapja meg a platinaérmet. Az EcoVadis, a világ egyik legelismertebb fenntarthatósági minősítő ügynöksége, idén is platina minősítést ítélt a Wilonak. 

A fenntarthatóságot nem csak szavak szintjén képviseljük, hanem ez a vállalati stratégiánk szerves részét képezi” – magyarázza Oliver Hermes, a Wilo csoport elnök-vezérigazgatója. „Az, hogy idén ismét megkaptuk a platinaérmet, azt jelzi, hogy mennyire komolyan vesszük elkötelezettségünket: még ezekben a geopolitikai és gazdasági szempontból kihívásokkal teli időkben is keményen dolgozunk ambiciózus fenntarthatósági céljaink eléréséért. Az EcoVadis minősítés pedig a sikerünk bizonyítéka.

A Wilo különösen jól teljesített a fenntarthatósági minősítés környezetvédelmi kategóriájában. „Számos, igen széles körű projekt és beruházás vezetett kivételesen jó eredményekhez ezen a területen” – magyarázza Georg Weber, a Wilo csoport igazgatótanácsának tagja és műszaki igazgatója. A vállalatcsoport például az elmúlt években jelentősen csökkentette CO2-kibocsátását, így valamennyi európai gyártóüzemét szén-dioxid-semlegessé tette. 

A Wilo a tavalyi értékeléshez képest javulást ért el a beszerzés kategóriában. „Átfogó magatartási kódexünkkel évek óta megköveteljük beszállítóinktól, hogy a környezetvédelem és a társadalmi normák vonatkozásában elkötelezettek legyenek” – folytatja Weber. A Wilo most még nagyobb mértékben járul hozzá a fenntartható ellátási lánchoz a rendszeres beszállítói ellenőrzésekkel és képzésekkel. „Felelősséget vállalunk a beszállítói láncunkért, a környezetvédelemért és általában véve egy fenntarthatóbb világért” – foglalja össze Oliver Hermes. 

A Wilo csoportot először 2019-ben értékelte az EcoVadis, és azóta folyamatosan fejlődik: mielőtt 2022-ben és 2023-ban megkapta volna a platinaérmet, a Wilo 2019-ben és 2020-ban ezüst, 2021-ben pedig arany minősítést kapott az ügynökségtől.

Megosztás

Előző olvasása

Szerelvénybolt Kft: 30 év számtalan változással, állandó fejlődéssel

Következő olvasása

Épül a debreceni BMW gyár KE KELIT csőrendszerekkel és szolgáltatásokkal