Szén-dioxid-csökkentése miatt kapott díjat a Wilo

A Wilo Csoport elnyerte az „Európa klímaügyi vezetője 2024” címet. A Financial Times és a Statista több száz európai vállalatot értékelt a fenntarthatóság szempontjából. (Fotó: WILO SE)

A Wilo Csoport elnyerte az „Európa klímaügyi vezetője 2024” címet. Az elismerést megelőzően a Financial Times és a Statista statisztikai portál több száz európai vállalatot értékelt a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében elért előrehaladásuk alapján.

A Financial Times és a Statista Európa vezető vállalatának nevezte a Wilo Csoportot a klímaügy területén 2024-ben. „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Wilo felkerült erre a fontos és átfogó listára, mert ez azt mutatja, hogy nemcsak jó úton járunk, hanem bizonyíthatóan Európa egyik vezető klímavédelmi vállalata vagyunk” – mondta Oliver Hermes, a Wilo Csoport elnök-vezérigazgatója.

A szén-dioxid-kibocsátás csökkentése a Wilo csoportszintű fenntarthatósági stratégiájának egyik fő célkitűzése. A „Creating, Caring, Connecting” filozófia (alkotás, gondoskodás, kapcsolódás) mentén a Wilo elkötelezett a fenntartható technológiák és megoldások létrehozása iránt, törődik a társadalmi felelősségvállalásával, és világszerte erős partneri kapcsolatokat alakít ki. „A fenntarthatóság a Wilo Csoport mozgatórugója. Ezért tartjuk fenntarthatósági stratégiánkat a legfontosabb prioritásnak. Minden más funkcionális vállalati stratégia ennek van alárendelve – kivétel nélkül” – magyarázza Hermes.

„A fenntarthatóság iránti következetes elkötelezettségünk tükröződik abban az ambiciózus célunkban is, hogy 2025-re világszerte klímasemleges termelést akarunk elérni” – mondta Georg Weber, a Wilo Csoport igazgatótanácsának tagja és műszaki igazgatója. Ezt a célt már minden európai és kínai Wilo telephely esetében sikerült elérni. „Ezt a sikert az elmúlt évek jelentős beruházásai tették lehetővé, például a fotovoltaikus rendszerek telepítése. Jelenleg globális kapacitásunk 20 megawatt csúcsteljesítményű” – folytatja Weber.

A Wilo Csoport már számos szervezettől kapott díjat a fenntarthatóság iránti elkötelezettségéért. Az EcoVadis minősítő intézet 2023-ban ismét platinaéremmel tüntette ki a Wilot. A technológiai csoport 2021-ben megkapta a Német Fenntarthatósági Díjat az „Éghajlat transzformáció” kategóriában. Egy évvel korábban a Wilo felkerült az ENSZ és a Bloomberg globális fenntarthatósági és klímavédelmi kezdeményezése, az „50 fenntarthatósági és klímavédelmi vezető” listájára.

A Europe Climate Leaders (Európa Klímaügyi Vezetői) kezdeményezés esetében a Financial Times és a Statista egyesítette erőit, hogy azonosítsa azokat a vállalatokat, amelyek megfelelő intézkedéseket hoznak az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. A lista elsősorban a Scope 1 és Scope 2 (az 1. és 2. kategóriába sorolt) alapvető kibocsátások csökkentésére összpontosít. Más tényezőket is figyelembe vettek, például a Scope 3. kibocsátások kezelésének átláthatóságát és a fenntarthatóságot értékelő szervezetekkel – mint például a Science Based Targets Initiative (SBTi) – való együttműködést.

Forrás: Wilo / sajtóközlemény

Megosztás

Előző olvasása

Mérőóra-cserékre van szükség több százezer háztartásban

Következő olvasása

Válaszokra vár az MNB vállalati konjunktúra-kutatása