Napenergia Plusz: ma véget ér az előregisztráció, de megemelik a támogatási keretet is

napelem-palyazat-energiaugyi-miniszterium-napenergia-plusz

„Jelentősen megemeljük a Napenergia Plusz Program keretösszegét, így ingatlanonként akár 5 millió forinttal támogatás is juthat a háztartásoknak” – jelentette be az Energiaügyi Minisztérium államtitkára.

Mint azt Steiner Attila, a szaktárca energetikáért felelős államtitkára elmondta, a pályázati folyamat az előregisztrációval idén januárban kezdődött el, februárban megszülettek az első támogatói döntések, májusban pedig megindultak a kifizetések is.

Hozzátette, a Napenergia Plusz Programban mostanáig több mint 18 ezer fejlesztésre ítélték meg a forrást, miközben az eredetileg 75,8 milliárd forintos keret ezzel lényegében kimerült.

Ezért július 9-én (tehát ma), este 8 óráig lehet már csak benyújtani a pályázatokat az NFFKÜ felületén. Ezt követően pedig felfüggesztik az előregisztrációs kérelmek befogadását, azonban az eddigi igénylések fedezetéül az Energiaügyi Minisztérium 30 milliárd forinttal megemeli a program keretösszegét.

Steiner Attila hangsúlyozta, az átlagos támogatási igény jelenleg 4,1 millió forint körül alakul, így a többletfinanszírozással az eredetileg kalkulált 15 ezer helyett összesen akár több mint 25 ezer család részesülhet állami hozzájárulásban.

Fotóillusztráció: Canva

Megosztás

Előző olvasása

Intelligens rendszer optimalizálja a koppenhágai repülőtér levegőjét

Következő olvasása

Mihez kezdhetnek azok, akik kimaradtak az Otthonfelújítási Programból?