Nyitva a 42. CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás

construma_hungarotherm_dijak_2023

construma_hungarotherm_dijak_2023

Idén 42. alkalommal, április 10-14. között rendezik a CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítást, Magyarország és a kelet-közép-európai régió egyik legjelentősebb otthonteremtési fórumát. A kiállítás csokor része a lakberendezés legfrissebb trendjeit bemutató 12. OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállítás, a RENEO, amely az építőiparhoz és a megújuló energiákhoz kapcsolódó témákat öleli fel, valamint a CONSTRUMA Kert. A Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban több mint 400 kiállító mutatkozik be. 

A hazai építőiparban tapasztalható visszaesés ellenére alig csökkent a kiállítói kedv az építőipari vállalkozások körében. A 42. CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállításra és a 12. OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállításra összesen közel 450 kiállító hozza el termékeit, újdonságait, szolgáltatásait. 

Az idei CONSTRUMA-n mintegy 11 ezer négyzetméteren 290 (80 külföldi) kiállító standját lehet megtekinteni.

Az építőiparhoz kapcsolódó kiállítók a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ legnagyobb, A jelű pavilonjában kapnak helyet. A növekvő fogyasztói igényeket figyelembe véve ugyanitt, de önálló területen rendezik a CONSTRUMA Kertet. Az OTTHONDesign ezúttal két pavilont (G és H) foglal el, itt mutatkoznak be a többi között lakberendezéssel és tervezéssel, bútorokkal, lakástextíliákkal foglalkozó vállalkozások, alkotók. A RENEO épületek megújuló energiaellátásával és felhasználásával kapcsolatos témái a D pavilonban láthatók. 

Szakmai fórumok, tanácsadás a CONSTRUMÁ-n

Az építkezéssel, lakásfelújítással és berendezéssel kapcsolatos termékek és szolgáltatások mellett a CONSTRUMA számos szakmai fórummal, kerekasztal-beszélgetéssel és konferenciával várja a szakembereket.  

A kiállítás fővédnöke, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) „Építőanyaggyártók és építőanyag-kereskedők a megrendelőkért” címmel tart konferenciát a kiállítás első napján. A Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestülete a kőipar új dimenzióiról rendez szakmai fórumot. A kiállításon tartják a Magyar Építész Kamara továbbképzését építész kamarai szakmagyakorlók részére.

A rendezők idén is „életre keltik” a standokat: vezetett szakmai sétákat tartanak, ahol – előzetes regisztráció után – a kiállítók és a szakma találkozhat egymással. A napelem piac szereplői számára a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség szervezi meg a XVII. Szolár Konferenciát, ahol a terület szabályozásával és a piaci trendekkel foglalkoznak a részvevők. 

A Magyar Mérnöki Kamara ingyenes energetikai tanácsadást tart építkezőknek és lakásfelújítóknak a többi között a megújuló energia felhasználásáról, a megfelelő nyílászárók és szigetelő rendszerek kiválasztásáról.

Lesznek gyakorlati bemutatók is: a TUDÁSÉPÍTŐ TEAM szervezésében ácsok, burkolók, kőművesek és festő-mázolók mutatják be szakterületüket. 

Minden további információ a CONSTRUMA weboldalán érhető el.

Fotóillusztráció: CONSTRUMA 2023-as eseményéről.

Megosztás

Előző olvasása

Nagy épületek, intelligens technológiák szakmai nap

Következő olvasása

Vita az épületgépészeti szakképzésről