Belimo: bemutatkozott az új szabályozó pillangószelep

belimo-szabalyozo-pillangoszelep-2024

A Belimo rendkívül megbízható és innovatív pillangószelepekkel bővíti szabályozó pillangószelepeinek választékát DN 100 – DN 150 méretben. Ezek nemcsak optimalizálják a fűtési és hűtési köröket, hanem biztosítják a HVAC rendszerek zökkenőmentes működését is. Lineáris jelleggörbéjükkel ezek a szelepek 3 járatú szabályozószelepként is használhatók  keverő és osztó kapcsolásokban.

A Belimo 2024. március 7-én mutatta be az új, energiahatékony és megbízható szabályozó pillangószelepeket nagy térfogatáramú alkalmazásokhoz. Ezek a szelepek egyszerű telepítésükről, alkalmazási rugalmasságukról és tartósságukról ismertek, így ideális megoldást jelentenek fűtési, hűtési és hűtőtornyos alkalmazásokhoz. Különösen alkalmasak kritikus infrastruktúrával rendelkező létesítményekben, például kórházakban, adatközpontokban és gyógyszeripari vállalatokban való használatra. Az ilyen létesítményekben a HVAC rendszerek folyamatos és zökkenőmentes működése kulcsfontosságú. A pillangószelepek tömör zárásának és pontos szabályozásának köszönhetően a partnerek jelentős energia- és költségmegtakarítást is elérhetnek.

Intelligens hajtómű

Az új szabályozó pillangószelepek intelligens és kommunikatív hajtóműve, az úgynevezett JR hajtómű, egyedülálló, nagy teljesítményű mikrochippel rendelkezik. Ez a chip nagy számítási teljesítményének köszönhetően nagy szabályozási pontosságot tesz lehetővé. A szabályozási jelleggörbe tetszés szerint kiválasztható a hajtóműben egyenszázalékos jelleggörbeként 2 utú megoldásokhoz vagy lineáris karakterisztikájú jelleggörbeként 3 járatú szabályozási alkalmazásokhoz, keverő vagy osztó kapcsolásokban egyaránt.

Felhasználóbarát funkciók

Az új megoldás számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, mint például a felhasználóbarát vezetékezési koncepció, valamint a jól látható pozíciójelzők. Ezenkívül a szabályozó pillangószelep okostelefonon keresztül paraméterezhető, még akkor is, ha a hajtómű nincs csatlakoztatva a tápfeszültséghez.

Ezzel a termékbővítéssel a Belimo opciók széles skáláját kínálja különféle alkalmazásokhoz, beleértve a DN 25 és DN 700 közötti névleges méretű 2 utú szabályozási és nyit/zár, valamint DN 100 és DN 300 közötti névleges méretű 3 járatú szabályozó és átváltó megoldásokat.

További információ ide kattintva érhető el.

Forrás: Belimo Csoport / sajtóközlemény

Megosztás

Előző olvasása

Jó hírek érkeztek az állami otthonfelújítási programról

Következő olvasása

PANASONIC ETHEREA nanoe™ X technológiával