Az energiahatékonyság útján hajdu termékekkel

hajdu_HPAW_monoblokk_energiahatekonysag

hajdu_HPAW_monoblokk_energiahatekonysag

Manapság, ha az energiahatékonyságról és a rezsicsökkentésről esik szó, mindenkinek első körben jutnak eszébe a hőszivattyúk, mint otthonunk korszerű fűtési-hűtési megoldása. A különböző törvényi szabályozások és az energiaárak kiugró drágulása után nem is meglepő, hiszen amellett, hogy, fosszilis tüzelőanyagokat mellőző, megújuló energiaforrást használók, kiváló választás a H-tarifára való átállásra és hosszútávon kedvező megtérülést biztosítanak.

A hajdu HPAW monoblokk kialakítású levegő-víz hőszivattyúk R32-es gázzal működnek, mely jócskán felülmúlja energiahatékonyságban a korábbi, R410A hűtőközeget és a globális felmelegedésre gyakorolt hatása is harmadannyi. Működési tartománya – 25 és +43 Celsius fok közé tehető, mellyel stabil, biztos működést garantál. A7/W35 –ös COP értékei minden teljesítmény esetén 4,5 fölöttiek, de -7 fokban is egy magabiztos 2,5 – 2,7-es COP értéket tud magáénak. A monoblokk kialakításnak számos előnye van, többek között a kalorikus kör kiépítésének megspórolása, valamint a könnyű és gyors, F-gáz jogosultság nélküli telepíthetőség. Mivel a keringtető szivattyú és a levegő-víz hőcserélő is a kültéri egységben található, így a fűtési rendszer fagyvédelmét kell egyedül biztosítani. Erre számos korszerű megoldás létezik, mint például a külső akkumulátorral rendelkező (csak fagyvédelmi szerepet ellátó) fűtőpatron, leeresztő szelep vagy egy lemezes hőcserélővel leválasztott kör, mely fagyállóval kerül feltöltésre. De a kalorikus kör gyárban történő kiépítése és feltöltése okán nincs szükség utólagos kalorikus köri munkálatokra, éves szivárgás ellenőrzésre vagy F-gáz vizsgára a telepítéshez. Továbbá elkerülhető a hűtőközeg szivárgásából adódó fűtésleállás is. A Wifi modulnak köszönhetően pedig könnyedén irányítható és programozható mobiltelefonunkról is.

hajdu HPAW termékcsalád új tagjai is bevezetésre kerülnek 2023 első felében. Nagyobb teljesítménnyel kívánjuk bővíteni a kínálatot, hogy bárki könnyedén, egy készülékkel tudja biztosítani otthona fűtését, hűtését és melegvíz ellátását. A korábbi 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16 kW teljesítményű HPAW-k mellett, már 18, 22, 26 és 30 kW teljesítményű készülékek is elérhetőek lesznek a közeljövőben. 
Mi a HAJDU-nál szeretünk rendszerben gondolkodni. Egy kézből szeretnénk biztosítani minden szükséges nagyobb elemet, melyek tökéletesen illeszkednek bármilyen környezetbe és rendszerbe. Ennek folytán nemcsak kondenzációs gázkazánokat biztosítunk (akár hibrid rendszerekhez), hanem számos indirekt tárolót is, többek között nagy felületű hőcserélővel rendelkező HMV előállító tartályokat is, melyeket kifejezetten (de nem kizárólagosan) hőszivattyúkhoz ajánlunk. Ezek az STXL tartályok többféle űrtartalomban is elérhetőek. 
A rendszerbe illeszthetőség minden termékünk esetében kulcskérdés, így megtalálható kínálatunkban a PTHC puffertároló is, mely 100 és 200 literes verzióban biztosítja az energia tárolását nagyobb rendszerekben, sőt, akár hidraulikus váltó helyett is alkalmazhatók, így ellátva mindkét feladatkört. Mindemellett a forróvíztárolóink továbbra is piacvezetőek és népszerű választás minden otthonban. Számos kényelmi funkcióval és gyors, hatékony működéssel teszi otthonunkat nemcsak komfortosabbá, de energiatakarékossá is.

A fogyasztóknak szóló HAJDU podcast-sorozata addig is segít részletesen körbejárni a hőszivattyúkkal kapcsolatos kérdéseket.

Forrás: Hajdu

Megosztás

Előző olvasása

IX. Országos Klíma- és Vállalkozásfejlesztési Konferenciát tartottak Siófokon

Következő olvasása

A Bosch Termotechnika új neve „Bosch Home Comfort Group” lett