IX. Országos Klíma- és Vállalkozásfejlesztési Konferenciát tartottak Siófokon

columbus_klima_konferencia_siofok

columbus_klima_konferencia_siofok

Hőszivattyús rendszerek, minden, ami földgáz nélkül fűt, építkezés a szervizhálózatban és Fisher termékfejlesztések – csak néhány téma, amelyről szó volt a IX. Országos Klíma-és Vállalkozásfejlesztési Konferencián, amit április 13-14-e között tartottak Siófokon a Columbus Klíma cégcsoport szervezésében.


Váradi György, a Columbus Klíma cégcsoport alapítója és vezetője elmondta, hogy tavaly a cégcsoport árbevétele több, mint duplázódott, mintegy 13,4 milliárd forint lett. Termékcsoportokra lebontva a Galletti15-20 százalékot növekszik stabilan évente, míg a Fujitsu nagyot ugrott, mintegy 80%-os növekedést produkált. A cégcsoport legerősebb termék a Fisher klíma, a slágertermék természetesen a hőszivattyú volt.

Szecskó Evelin elmondta, hogy a cég számos offline és online médiafelületen is jelen van, így a tévében a labdarúgó mérkőzések és a Forma 1-es közvetítések reklám spotokkal jelennek meg, de megtalálhatóak a fiatalok által kedvelt közösségi médiafelületeken is, mint például a Tik-Tok. A cég támogatja a partnerek marketing tevékenységét is többek között autómatricázással, újsághirdetésekkel, vagy munkaruházattal.

Horváth Szabolcs és Markesz Zoltán a Fisher 2023-as termékportfóliójával kapcsolatban elmondták, hogy az új Fisher Comfort Plus sorozat november óta kapható náluk, ami jóval több funkcióval rendelkezik a piacon elérhető hasonló készülékeknél, jó energiahatékonyságú, könnyen szerelhető és csövezhető.

Furján Gyula előadásában elmondta, hogy a termékfejlesztések közül nemsokára elérhető lesz a régóta várt Fujitsu kiegészítő panel, amit az egyszerűbb épületfelügyeleti rendszerekkel lehet majd összekötni. A közeljövőben az oktatási rendszerük online platformmal egészül ki, mert a szakemberek kiszállása helyett a tudás kiszállítását tartják megoldásnak!   .

Kristóf György különböző hőszivattyús megoldásokat ismertetett a Columbustól. Néhány évvel ezelőtt a Fujitsu hőszivattyúk mellé behozták a termékpalettába a Fisher hőszivattyúkat
A szakember hozzátette, hogy a Fisher hőszivattyú nem csak egy doboztermék, hanem egy rendszer része, és ezután több rendszer kapcsolási rajzát is bemutatta.

Cinege Péter hővisszanyerős szellőztetési megoldások fontosságát mutatta be előadásában. Külön kitért arra, hogy az egyre korszerűbb épületekben, a légtömörebb nyílászáróknál szükség van a gépi szellőztetésre. A legegyszerűbb egycsöves szellőztetőkészüléket szobák, kisebb lakások esetében érdemes alkalmazni.

Katona Zoltán az olasz Galletti cég hűtési-fűtési rendszereit mutatta be részletesen. Az olasz gyártó termékei közül a legelterjedtebbek a fancoilok. A kétcsöves Galletti Art-U fancoil esetében a teljesítmény mellett a dizájn is fontos szerepet tölt be. 4 színben lehet kapni, sőt bármilyen képet, fotót is rá tudnak nyomni a készülékre. A cég álmennyezeti kazettás fancoiljába pedig led-világítás is került.

A VRF rendszerek jelentőségét és alkalmazhatóságát Lánci János ismertette. 
„40 éve alkották meg az első VRF rendszert, és akkor még a hűtés volt az elsődleges szempont. Az utóbbi években azonban inkább a fűtési funkció került előtérbe” – hangsúlyozta Lánci János.
A kialakításuknál fontos szempont, hogy működjenek csendesen, hatékonyan. Az 1000 méter maximális csőhossz mellett egy kültéri VRF-egységre akár 64 beltéri egységet is rá lehet kapcsolni.

A szakmai program Brandlhofer Richárd márkaépítési tippjeivel zárult. A rendezvényről nem hiányozhatott Németh Lajos időjós sem, aki a Fisher klíma egyik reklámarca. A szakmai rész végén pedig Rakonczay Gábor kétszeres Guinness világrekorder extrém sportoló előadásával nyűgözte le a közönséget.

Az izgalmas előadásokon túl a résztvevők megtekinthették többek között a Fisher klímákat, hőszivattyúkat, puffertartályokat, a Hidew párátlanító-szellőztető készülékeit, valamint a Galletti Art-U termékeit. Ezen kívül jutott idő a szakmai beszélgetésekre, és a tapasztalatok megosztására, és egy kis szórakozásra is.

A rendezvényt egy nagyszabású bál zárta, amelyen a 300 résztvevő rendkívül jól érezte magát. Fellépett Litkai Gergely humorista, a vacsora egyik különlegessége volt, hogy az étkezés alatt a magas színvonalú zenéről a Columbus  Klíma munkatársa Rácz Gábor és felesége, azaz a „Me Time  Music” duó gondoskodott. Az estet tovább színesítette Zséda fellépése, valamint a közös „szelfizés” az est háziasszonyával, Lékai Kiss Ramónával. A hangulatot tovább növelték a különböző játékok, csocsó, kaszinó és a profi szelfi lehetőségek. 

Megosztás

Előző olvasása

Hőszivattyús rendszerek ellenőrzése Testo digitális szervizcsaptelepekkel

Következő olvasása

Az energiahatékonyság útján hajdu termékekkel