Műanyagból jobb? Puffer- és HMV tartály esetén igen!

Bemutatkoznak a Roth Thermotank Quadroline műanyag tartályai

Az építőiparban a műanyag alapanyagú termékek már évtizedekkel ezelőtt betörtek, forradalmasítva a teljes iparágat. Csővezetékektől kezdve az ablak- és ajtókereteken át a padló- és falburkolatokig, a műanyag termékek széles körben elterjedtek és elismertek lettek a könnyű telepíthetőségük és a tartósságuk miatt. Most pedig, a Roth Thermotank Quadroline bevezetésével, a műanyag alkalmazási területe kiterjed a puffertartályok és a használati melegvíz tartályok piacára is, hogy újabb szintre emeljék az energihatékonyságot és a megbízhatóságot az épületgépészeti rendszerek terén.

A Roth TQ tartályok egyszerre használják ki a műanyag összes előnyét úgy, hogy a hátrányait kiküszöbölik. A továbbiakban felsorolás jelleggel ismertetjük ezeket:

Korróziómentes anyagok: tartósság és megbízhatóság
A korrózió sajnos szinte minden épületgépészeti rendszerre veszélyt jelent, így különösen fontos, hogy olyan termékeket használjunk, amivel csökkenteni tudjuk a kockázatokat. A Roth Thermotank Quadroline tartályai speciális műanyag-kompozit anyagból készülnek, míg az egyes típusoknál a tartályban elhelyezett hőcserélő rozsdamentes acélból készül, ezzel biztosítva a korróziómentességet és a hosszú élettartamot.


Csekély hőveszteség, kiváló energetikai tulajdonságok
A Roth Thermotank Quadroline tartályok kiváló hőszigetelésű, négyszögletes kialakítású, zártcellás EPS hőszigeteléssel rendelkeznek, amely lehetővé teszi a tartályok használatát hűtési rendszerekben is. Az alapverzió ’B’-s energiacímkével rendelkezik, amely kiegészíthető a mindössze 35 mm vastag Thermocoat Plus szigeteléssel, ami nem csak esztétikusabb megjelenést, de ráadásul ’A’-s energetikai besorolást is eredményez, ezzel biztosítva az energia- és költséghatékony üzemeltetést az ügyfél számára.


Kis súly, könnyű telepíthetőség akár felújításnál is
A Roth Thermotank Quadroline rendkívül könnyű súlya lehetővé teszi, hogy a telepítési folyamat gyors és egyszerű legyen. Kompakt kialakítása révén a legnagyobb, 850 literes változat is befér egy 80 cm-es ajtón, így ideális választás akár felújítás esetén is.


Kompakt és szerelőbarát kialakítás
A négyszögletes kialakítás, és az egy oldalon található csatlakozások lehetővé teszik, hogy a Roth Thermotank Quadroline egyszerűen elhelyezhető legyen, akár a helyiség sarkába is, ezzel értékes alapterületet megtakarítva a beruházó számára. A csatlakozók 5/4″-os hollandis csatlakozással vannak ellátva, ami könnyű és biztonságos csatlakozási lehetőségeket biztosít a kivitelezők számára.


Higiénikus HMV termelés átfolyós üzemben
Az átfolyós üzemű HMV készítés jelentős előnyökkel jár a higiénia és a biztonság szempontjából. Ennek köszönhetően, a legionella baktérium kialakulásának esélye csekély, ami különösen fontos tényező lehet középületekben, kórházakban és egyéb egészségügyi intézményekben.

A tartályok méretezésére szolgáló különböző diagramok segítenek meghatározni a tartályból kinyerhető HMV mennyiségét, figyelembe véve a tartályban tárolt fűtési víz hőfokát. Ez a pontos méretezés lehetővé teszi az optimális méretű tartály kiválasztását, és biztosítja a megbízható és hatékony HMV ellátást.


Egy speciális cirkulációs szett alkalmazásával a Roth Thermotank Quadorline átfolyós HMV tartályai még cirkulációs körrel ellátott rendszerekbe is integrálhatóak. A szett egy 1,8 méter hosszú csővezetéket és egy T-idomot tartalmaz, aminek segítségével a cirkuláltatott melegvíz visszajut a hőcserélőbe, ahol újra felmelegszik.


A tartályok kiválóan alkalmasak fűtési, hűtési, sőt HMV rendszerekben történő felhasználásra egyaránt. A korábban említett műanyag tartály a kompozit anyag alatt egy további alumíniumréteg található az oxigéndiffúzió elleni védettség biztosítása érdekében. Így egy olyan tartályt kapunk eredményül, ami gond nélkül beilleszthető a fűtési rendszerekbe 3 bar-os nyomás és 90°C-os hőmérsékletig. A HMV tartályok esetében a rozsdamentes hőcserélő egészen 10 bar-ig alkalmazható.

A termékcsalád tagjainak áttekintése:


Nézze meg a Roth Thermotank Quadroline termékcsalád bemutatkozó videóját, ide kattintva érhető el.

Amennyiben sikerült felkeltenünk az érdeklődését, írjon nekünk az ajanlat@roth-werke.hu-ra, vagy keresse meg üzletkötő kollégáinkat! 

Forrás: Roth Energiarendszerek

Fotóillusztráció: Roth

Megosztás

Előző olvasása

Jegybanki konjunktúrafelméréshez kérik a vállalkozások válaszait

Következő olvasása

7 cm-ben 85W/m2* hűtési teljesítmény a KE KELIT-től