Erre kell figyelni az új mérésügyi előírások kapcsán

siemens-meroeszkoz-energiafogyasztas-torveny-szabalyozas

A 2024-től életbe lépett, új energiafogyasztás-mérési törvényi előírásoknak való megfelelés biztosításához a Siemens Zrt. összegyűjtötte a legfontosabb információkat, és a mérőeszközök, illetve a mérőkiolvasó rendszerek széles választékát kínálja. (PR)

Fontos kötelezettségeket írnak elő a 2023. december 29-én módosult, energetikai tárgyú jogszabályok a többlakásos társasházak és például az irodaházak számára, a pontos energiafogyasztás-mérésen alapuló elszámolásra vonatkozóan.

Minden házközponti fűtéses és távhővel ellátott épület esetében mostantól kötelező lesz az alegységenkénti elszámolás biztosítása, fűtési és/vagy fűtési/hűtési hőmennyiségmérők, költségosztók, illetve vízmérők beépítésével. 

2027. január 1-től pedig csak távkiolvasható mérők működhetnek majd a többlakásos központi fűtéses, valamint távfűtött épületekben. Azaz a már felszerelt, de ezzel a tulajdonsággal nem rendelkező mérőeszközöket is távkiolvasható mérőkre kell cserélni. Az épületenként alkalmazott kiolvasó rendszernek pedig egységesnek kell lennie, egy rendszerben kell tudnia kezelni valamennyi mérőeszközt. 

A Siemens Zrt. SI BP szabályozástechnikai termék üzletága – mint az épületgépészeti méréstechnika egyik meghatározó hazai szereplője, – az energiafogyasztás mérők és mérőkiolvasó rendszerek átfogó választékát kínálja, és partnerei támogatására létrehozott egy külön weboldalt (siemens.hu/merestechnika) a kapcsolódó információk biztosítására.

Ez a tájékoztató segít eligazodni abban, 

  • pontosan melyek ezek a jogszabályi előírások,
  • hogyan kell ezeket a jogszabályokat értelmezni,
  • milyen termékek érhetők el az energiafogyasztás méréshez,
  • hogyan kell egy mérő-kiolvasó rendszert létrehozni, valamint
  • milyen segítséget tud nyújtani üzletfelei számára a Siemens. 

A Siemens Zrt. a társasház-kezelők, közös képviselők, illetve installatőr partnerek számára elérhetővé teszi magukat a kiolvasó eszközöket is. Ezáltal a partnerek külső szolgáltató igénybevétele nélkül, saját kézükbe tudják a venni energiafogyasztás-mérőik kezelését és távkiolvasását. 

Válassza jövőálló megoldásainkat a fűtés/hűtés, illetve a melegvíz-elszámolás egyedi méréséhez, és vegye saját kezébe mérőparkja kezelését, valamint a távolról történő leolvasás irányítását!

A termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos további részletes információkért kérjük, keresse Siemens kapcsolattartóját! További információk >>> 

Megosztás

Előző olvasása

Továbbra is hektikus az építőipari termelés

Következő olvasása

Napenergia Plusz: több mint 20 ezer család telepíthet napelemet és energiatárolót