Európa egyik legnagyobb Midea Showroomja nyílt Székesfehérváron

midea-showroom-planning-and-trading-szekesfehervar

Újabb mérföldkő a Planning & Trading történetében

A Planning & Trading Kft. Magyarország legnagyobb, 100%-ban magyar tulajdonú klímatechnikai vállalata újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett. Székesfehérvár mostantól a Midea Közép-Európai központjaként működik, ahol Európa egyik legnagyobb Midea showroomja nyitotta meg kapuit.

2024. szeptember 3-án ünnepélyes keretek között került sor a Planning & Trading Kft. és a Midea közös szervezésében a régió legnagyobb HVAC (fűtési, szellőztetési és légkondicionálási) bemutatótermének megnyitójára. Az eseményen Takács Lajos, a Planning & Trading Kft. ügyvezetője, valamint Arry Liu, a Midea közép-európai értékesítési vezetője, valamint meghívott partnerek vettek részt. 

Takács Lajos beszédében felidézte a Planning & Trading fejlődésének kulcsfontosságú mérföldköveit, kezdve a 2020-ban megfogalmazott ingatlanfejlesztési tervektől egészen a ma már 10.000 négyzetméteres raktárkapacitásig és több mint 1.500 négyzetméteres irodaterületig, amely a vállalat mindennapi működését támogatja. „A mai nap egy újabb mérföldkő a Planning & Trading Kft. 27 éves történetében. Növekvő nemzetközi jelenlétünk arra kötelez bennünket, hogy szakmai hátterünkkel és megjelenésünkkel is Európa élvonalához tartozzunk” – fogalmazott Takács Lajos.

Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy a Midea Group alelnökének, Peter Guan-nak 2022-es látogatása új perspektívákat nyitott a két vállalat 20 éves kapcsolatában. Ennek eredményeként a Planning & Trading regionális vezető szerepbe került, és a Midea Central Europe megalakulásával már magyar, cseh és szlovák piacokon is sikeresen működik. „Kijelenthetjük, hogy a Planning & Trading ma már a legnagyobb, 100%-ban magyar tulajdonú klímatechnikai vállalat” – emelte ki az ügyvezető.

Arry Liu, a Midea közép-európai értékesítési vezetője a megnyitón elmondta, hogy a Midea büszke arra, hogy hosszú évek óta a Planning & Trading a Midea márka kizárólagos forgalmazója a közép-európai régióban. Beszédében méltatta a közös munkát, amely lehetővé tette, hogy innovatív, magas minőségű termékeket juttassanak a piacra, és biztosította a jelenlévőket, hogy a most megnyílt bemutatóterem tökéletes platformot kínál a legújabb termékeik bemutatására. „Vállalatunk hisz abban, hogy az innováció és a fenntarthatóság kulcsfontosságú a HVAC-ipar sikeréhez. Elkötelezettek vagyunk a Planning & Trading-gel való együttműködés folytatása mellett, hogy fenntarthatóbb jövőt teremtsünk mindannyiunk számára” – tette hozzá Arry Liu.

A megnyitó esemény a két vállalat közötti partnerség új korszakának kezdetét jelképezi, amelynek célja a régióban tovább erősíteni a klímatechnikai ágazat innovatív, fenntartható megoldásait. A bemutatóterem nem csupán a vállalat termékeinek kiállítását szolgálja, hanem találkozási pontként is funkcionál majd a szakmai partnerek, tervezők, beruházók és végfelhasználók számára, akik számára lehetőséget kínál a jövő technológiáinak megismerésére és a közös együttműködés elősegítésére.


Oktatásban is benne lenni a nemzetközi vérkerigésben

„Ez egy 250 négyzetméteres bemutatóterem, amelynek költsége mintegy 350 millió forint volt” – mondta Takács Lajos, a Planning & Trading Kft. ügyvezetője az épületgépész.hu-nak. Hozzátette, hogy a beruházás teljes egészében saját forrásból valósult meg. A cél pedig az, hogy a cég európai színvonalon mutassa be termékeit és szolgáltatásait.

„A termékekhez igényes szakmai vezetést is biztosítunk a látogatóknak, hogy a lehető legpontosabb szakmai tájékoztatást kapják” – tette hozzá Takács Lajos. Arra a kérdésre, hogy kiket várnak a bemutatóterembe, gyors választ adott: reményeik szerint a cég partnerei, tervezők, épületgépész tervezők, beruházók, valamint hamarosan a végfelhasználók, egyetemi és középiskolai diákok is a látogatók között lesznek.

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ezt a szakmai eszközt az oktatásba is integráljuk. Egyrészt van egy saját akadémiai képzésünk, melynek keretében már most rendszeresen tartunk előadásokat és tanfolyamokat” – árult el további részleteket. Takács Lajos kiemelte, hogy dedikált oktatókkal rendelkeznek: 4-5 olyan mérnökük, akik bármikor, bármilyen témában tudnak magas színvonalú szakmai előadásokat tartani. Az idei évben például 300 szerelőt képeztek háromnapos tréningeken, ahol a legjobban vizsgázók oklevelet kaptak, amely lehetővé teszi számukra, hogy önállóan üzemelhessék be a rendszereiket. Az oktatók Kínában és Milánóban, a Midea európai oktatási központjában is vettek részt képzéseken. „Bátran kijelenthetjük, hogy oktatási szempontból is részei vagyunk a nemzetközi vérkeringésnek” – hangsúlyozta az ügyvezető.

Az új showroom egyszerre körülbelül 25 diákot tud fogadni, de a távolabbi helyekre akár saját költségen buszt is szerveznek. Ezzel a szervezést, beleértve az anyagiakat is, átvállalják, amivel megkönnyítik a helyszínre jutást, majd visszatérést. Az egyetemekkel is felvették már a kapcsolatot. „Például néhány évvel ezelőtt versenyt szerveztünk, amely során tervezési feladatot adtunk ki különböző egyetemeknek, a legjobb terveket beküldő diákok ellátogathattak a Midea központjába.” – említett egy példát Takács Lajos, aki arról is beszél, az oktatóterem mellett terveznek online felületen is megjelenni a jövőben, bár inkább a személyes jelenlétet támogatják.


A Showroom-ot ide kattintva lehet megtekinteni!

Kapcsolat: Planning & Trading Kft. Email: marketing@pt.hu Web: www.pt.hu

Megosztás

Előző olvasása

Új termék a Wilotól: Atmos PICO

Következő olvasása

Hét Kéménykonferencia ajánlásait elemeztük