Nemsokára nyit az idei Pollack Expo

pollack-expo-szakmai-kiallitas-konferencia-pecs-2024

2024. április 18-án nyitja kapuit a Pollack Expo 2024 Szakmai Kiállítás és Konferencia Pécsett. 

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar által szervezett szakkiállítás tizenhetedik alkalommal kerül megrendezésre és egyre népszerűbb a műszaki börzék sorában.  Ez nem csupán az évről-évre gyarapodó kiállítók számából látszik, hanem abból is, hogy a hagyományos kiállítói szekciók mellett új szakmaterületek jelennek meg.

A 2024-es Pollack Expo főtémája a „SMART HOME”, célja pedig, hogy bemutassa, egy intelligens épület létrejötte milyen technológiai megoldások együttes alkalmazásával valósulhat meg – vagyis a téma a Műszaki és Informatikai Kar teljes oktatási portfólióját felöleli. A kiemelt téma mellett az idei rendezvény keretén belül az elmúlt időszakban egyre inkább fókuszba kerülő elektromos járműiparhoz kapcsolódó hallgatói fejlesztésük is bemutatásra kerül – egy elektromos gokart, amelyet gépész-, ipari termék és formatervező-, villamosmérnök, illetve mérnökinformatikus hallgatók építettek. 

A Pollack Expo szakmai rendezvény hagyományosan a gazdaság és a felsőoktatás együttműködését testesíti meg; az idei évben a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara társszervezőként csatlakozott a rendezvényhez. A Pollack Expo keretén belül Open4Business nemzetközi üzletember találkozót szerveznek, amely tovább bővíti a szakmai partnerségek kialakításának lehetőségét. A szekcióelőadások nagy százaléka a Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Építész Kamara által akkreditált előadás lesz, jó alkalmat nyújtva kreditpontok szerzésére a regisztrált kamarai tagoknak. 

A kiállítóterekben a standok látogatása mellett 3D nyomtatás, falazóbemutatók, zsaluzatépítőverseny és számos aktivitás színesíti az expo kínálatát, az egyetemi és középiskolai hallgatók pedig speciális céges túrákon vehetnek részt. 

A Pollack Expo változatlanul ingyenes belépéssel várja látogatóit a Pécsi Expo Centerben (7632 Pécs, Megyeri út 72.). További információk: www.pollackexpo.hu

Megosztás

Előző olvasása

Az épületgépészeti technológiák fejlődése a régi időktől napjainkig

Következő olvasása

Építőipari jog: szerződés, vállalási ár, pénzügyek