Koji László: a hazai építőipari vállalkozások hátrányban vannak a külföldi beruházásoknál

epitoipar-evosz-hazai-kulfoldi-befektetok-koji-laszlo

A szakmunkás és mérnök munkaerőhiány továbbra is sújtja a hazai építőipart, miközben az állami és magánmegrendelések is csökkenő tendenciát mutatnak. Ehhez képest a külföldi befektetők jellemzően nem számítanak a hazai építőipari vállalkozások kapacitásaira – többek között erről is beszélt a Spirit FM adásában az Építési Vállalkozók Országos Szövetségének (ÉVOSZ) elnöke.

Koji László arról is beszélt a műsorban, amit az ígylakunk.hu szemlézett, miszerint „amikor jön a külföldi befektető, adott esetben a kínai, török, ázsiai, egyéb befektetők, és ők az összes szükséges erőforrást hozzák magukkal, hozzák az anyagot, hozzák a munkaerőt, hozzák a mérnököt, hozzák a kivitelezői kapacitást, és a hazai szakma pedig hoppon marad”.

Az ÉVOSZ elnöke kiemelte, talán „ellenőrizni kellene ezeket a kivitelezőket, betartják-e az összes vonatkozó jogszabályt, és nem attól olcsóbbak és jobbak, hogy esetleg nem tartják be”. Vagyis, hogy mitől tudnak annyival olcsóbban lenni. Nem lehetnek attól olcsóbban, hogy a magyar vonatkozó jogszabályokat nem tartják be, akár bérezésben, akár munkavédelmi kérdésben, akár uniós forgalombahozatali engedéllyel nem rendelkező termékek felhasználásával”.

A teljes beszélgetés:

Forrás: ígylakunk.hu / Spirit FM
Fotóillusztráció: Freepik

Megosztás

Előző olvasása

A biomassza erőművek nagyobb állami támogatást kapnak, mint a megújulók

Következő olvasása

Elhunyt Dr. Bánhidi László