Már elérhetőek zöld hitelek energiahatékonysági beruházásokra

futeskorszerusites-ingatlanfelujitas-finanszirozas-zold-hitel-energiahatekonysag

A lakossági jelzáloghitelezés területén is egyre fontosabbá válnak a fenntarthatósági szempontok, hasonlóan a vállalati hitelezéshez. Az MNB Zöld Tőkekövetelmény-kedvezmény Programjával párhuzamosan most már zöld, kedvezményes lakáshitelek is elérhetők a piacon – vette észre a portfolio.hu.

Mint írják, az energetikai feltételek a hiteligényléshez november 1-jétől szigorodnak, de a felújítási hitelcél továbbra is érvényben marad. Ennek keretében elegendő a meglévő ingatlan energiafelhasználását 30 százalékkal csökkenteni. Az OTP Zöld Lakáshitel kamatkedvezménye így széles körben elérhetővé válik, amellyel gyakorlatilag kifejezetten épületgépészeti, energiahatékonysági beruházásokat lehet megvalósítani.

Az energetikai korszerűsítés egyik hatékony módja:

  • a szigetelés,
  • a nyílászárók cseréje
  • és a napelemes beruházások megvalósítása.

Az elmúlt időszakban sok bizonytalanság volt ezzel kapcsolatban, de szeptember végén véget értek a találgatások. Újra lehet csatlakozni a hálózathoz, és a szeptember 7. előtt beadott kérelmek esetén 10 évig érvényes lesz az éves szaldóelszámolás. Ráadásul 75 milliárd forintos pályázati forrás is elérhető lesz energiatároló eszközök telepítésére.

További információ a portfolio.hu cikkében, ide kattintva, olvasható.

Fotóillusztráció: Freepik

Megosztás

Előző olvasása

Új Uponor Siccus Mini szárazépítésű padlófűtés

Következő olvasása

IX. Klíma es Légtechnikai Szakmai Nap, 2023. október