Ha hőszivattyú, akkor hajdu STXL tartály!

hajdu-viz-vizminoseg-hmv-hasznalati-melegviz

Az elmúlt évben egész Európát érintő energiaválság bontakozott ki, melynek hatásait a mai napig érezni lehet. A beruházások jelentős része pedig új irányt vett: a megújuló energiát használó készülékeket a korábbinál is nagyobb érdeklődés övezi. Legyen szó napelemről, napkollektorról vagy hőszivattyúról, a cél egyértelműen a megemelkedett energiaáraktól való menekülés.

 

 

 A gyakorlati kivitelezések során kialakított komplett rendszerek számos, más nélkülözhetetlen elemmel rendelkeznek. Egy hőszivattyús rendszer esetén a puffertároló, a hidraulikus váltó vagy a hőleadók ugyanúgy szerves részét képzik a fűtés működtetésének, akárcsak a hőtermelő. Ám hőszivattyúnk ennél többre is képes! Váltószeleppel használati melegvizet is elő tudunk állítani vele, amihez nélkülözhetetlen valamilyen hőcserélővel ellátott indirekt tároló. Ennek az az oka, hogy a használati melegvizünk és a fűtési rendszerünk fizikálisan nem találkozhat.

 

A hajdu STXL indirekt tárolókat kimondottan hőszivattyúk mellé fejlesztettük ki, így tökéletes kiegészítő tud lenni a HMV előállításban. Mivel a hőszivattyúk alacsony előremenő hőmérséklettel dolgoznak, így nagyobb hőcserélő felületetigényelnek a melegvíztárolóban, mintamikkel egy hagyományos indirekt tartályban találkozhatunk. Ezt az igényt elégíti ki az STXL tartály. A benne lévő megnövelt hőcserélő felület biztosan garantálja a tartályban lévő víz felmelegedését, valamint a hőszivattyú optimális működését. Elektromos pótfűtéssel igény szerint kiegészíthetőek, a 300 CE jelzésű modellünk pedig már eleve tartalmaz egy 2kW-os fűtőbetétet. A 120 és 160liter űrtartalmú készülékek fém palástot, míg a 200-900 liter közötti kapacitásúak műanyag burkolatot kaptak.

Az STXL megnövelt hőcserélő felülettel ellátott HMV tárolónk bármilyen hőtermelő eszközzel való felfűtésre alkalmas, ám hőszivattyúinkhoz egyöntetűen ezeket a termékeinket javasoljuk. 

Megosztás

Előző olvasása

Épületgépészeti tervezői pályázat az OMÉN 2023 alkalmából

Következő olvasása

Az Országgyűlés előtt van a magyar építészetről szóló törvény tervezete