A tudomány, a technológia és a művészet együtt tesz a nulla kibocsátásért

uponor-greenspace-pctg-leed-minosites

Az Uponor részt vett a spanyolországi Asztúriában, a Greenspace PCTG felépítésében, amely az első nettó zéró energiafelhasználású irodaépület a régióban. Egyelőre Spanyolországban is csak kevés ilyen adottságú irodaház épült. Az épület lenyűgöző teljesítményét a rendkívül hatékony aktív és passzív energetikai rendszerek kombinációja tette lehetővé.

A napelemek egyrészt csökkentik a napsugárzás okozta terhelést, másrészt hozzájárulnak ahhoz, hogy az épület több energiát termeljen, mint amennyit fogyaszt. Az épület energiafelhasználásának minimalizálása érdekében az Uponor termikusan aktív épületrendszerét (TABS) alkalmazták a fűtés és hűtés céljára.

Az energiahatékony és bioklimatikus megoldások, a megújuló energiaforrások, az egészséges építészet és az alacsony kibocsátású anyagok használata miatt a Greenspace épülete arany fokozatú értékelést kapott a LEED minősítésen. A szabványoknak és a LEED kritériumainak megfelelve az épület minimalizálta a környezeti hatásokat és az energiafogyasztást, és a kibocsátást szinte nullára csökkentette. A LEED-minősítés a ​​​​​Greenspace-t a világ legfenntarthatóbb épületei közé emeli.

Többek között az éghajlatváltozás miatt a lakóépületek esetében is folyamatosan nő a hűtőrendszerek iránti igény. Ezért érdemes már a tervezés során figyelembe venni a nyári hűtési igény energiahatékony megoldását. Különböző tanulmányok azt mutatják, hogy az irodákban uralkodó környezeti hőmérséklet közvetlen hatással van a dolgozók közérzetére és termelékenységére. Főként a forró nyári hónapokban az irodakomplexumokban a hőmérséklet gyorsan megemelkedhet. Ezért a hatékony épülethűtési rendszernek fontos szerepe van.

Az Uponor sugárzó rendszerei zökkenőmentesen és láthatatlanul illeszkednek az építészetbe, és egész évben kellemes hőmérsékletet biztosítanak a lakóknak.

Az Uponor a jövő nemzedékeire tekintettel szívesen dolgozik együtt hasonlóan környezetbarát projektekben.

Megosztás

Előző olvasása

Csatlakozzon az MNB friss konjunktúra-felméréséhez!

Következő olvasása

Rekordszámú résztvevő a MÉGSZ horgászversenyén