Kalmár Ferenc professzori ösztöndíjban részesül a Debreceni Egyetemen

kalmar-ferenc-professzori-osztondij-debreceni-tudomanyegyetem

A Debreceni Egyetem Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tanszék egyetemi tanára szeptemberben vehette át az elismerést.

A Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány Professzora cím elnyerésére pályázhattak a Debreceni Egyetemmel jogviszonyban álló kiemelkedő oktatói, kutatói tevékenységet végző és kimagasló tudományos, szakmai munkássággal és eredményekkel rendelkező oktatók és kutatók, valamint a Debreceni Egyetem Professor Emeritusai.
Az oktatók oktatói és kimagasló tudományos, szakmai munkásságuk és eredményeik alapján részesülhetnek a díjazásban, minden évben. 

– Pont három éve, 2021. szeptember 1-jétől vagyok egyetemi tanár a Debreceni Egyetemen. Az MTA doktora címet és a habilitációmat is 2019-ben szereztem – mondta az épületgépész.hu-nak prof. Dr. Kalmár Ferenc, az Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tanszék egyetemi tanára.

A Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány Professzora cím egy ösztöndíj, amit az alapítvány nyújt a DE kiváló eredményekkel rendelkező professzorainak. 
Az Alapítvány Kuratóriuma kiemelkedő oktatói, kutatói tevékenysége és kimagasló tudományos, szakmai munkássága elismeréseként alapította a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány Professzora címet, melyet a Debreceni Egyetem oktatói, kutatói pályázat útján nyerhetnek el öt évre.

Fotó: Debreceni Egyetem

Megosztás

Előző olvasása

Indoor Climate – 6 + 1 jellemző optimális összhangja

Következő olvasása

Aranyérmet szerzett az ifjú magyar épületgépész