Ke Kelit fejlesztéssel valósult meg a Nemzeti Atlétikai Központ

atletikai-stadion-ke-kelit-ivovizellatas-futes

atletikai-stadion-ke-kelit-ivovizellatas-futes

Magyarország történetének eddigi legnagyobb sporteseménye, az augusztusi Atlétikai Világbajnokság, amit az idén júniusban átadott Nemzetközi Atlétikai Központban rendeznek meg. Az új létesítmény a verseny ideje alatt 36 ezer néző befogadására alkalmas, azt követően pedig szinte minden sportolni vágyó használhatja majd.

Nem csak egy új stadion épült a ferencvárosi Duna-parton, a Csepel-sziget északi részén, hanem egy ipari terület rehabilitációját is megvalósították a projekt megálmodói. Szabadtéri edzőpályák, klubház, park, gyalogos/kerékpáros híd is elkészült a Kvassay-zsilip melletti területen.

A beruházás során az épületek ivóvízellátását a KE KELIT KELEN (PP-RCT), és KELOX (ötrétegű) csőrendszereivel oldották meg a kivitelezők.

Az ivóvíz rendszereknél elengedhetetlen hazánkban a Nemzeti Népegészségügyi Központ Engedélyén (köznyelvben ÁNTSZ Engedély) kívül a Teljesítmény Állandósági Tanúsítvány, amit ÉME 1+ néven ismer a szakma.

A Ke Kelit mind a Kelen csőrendszerére, amiből az alapvezeték rendszert építették ki, mind az ágvezetéki rendszerére, ahol a Kelox csőrendszert használták, rendelkezik a fent említett engedélyekkel, tanúsításokkal, bevizsgálásokkal. Egy ilyen nagyságrendű projekten ezt szigorúan megkövetelik, ellenőrzik. Ráadásul egy gyártó termékével lehetett dolgozni a teljes ivóvízhálózat esetében, így komplett Ke Kelit minőség valósult meg a teljes rendszerben.

A fűtés területén a KE KELIT KELIT PEX (gyárilag előszigetelt távvezeték), a KELOX (ötrétegű), valamint a KELOX FB (padlófűtés) rendszereit alkalmazták. A gyárilag előszigetelt Kelit PEX csőrendszert a magas minőségű PUR-hab szigetelése miatt építették be a projekten. A legfontosabb szempont a termék kiválasztásánál a legkisebb hőveszteségi érték biztosítása, amit a Ke Kelit csőrendszere tudott dokumentáltan elérni. Újra egy olyan ikonikus budapesti fejlesztés, ahol a KE KELIT innovatív csőrendszerei bizonyítanak.

Forrás, fotó: Ke Kelit

Megosztás

Előző olvasása

Panasonic: itt az új hűtő-fűtő levegő-víz hőszivattyú sorozat

Következő olvasása

Keringető szivattyúk energiahatékony szabályozása