Összehasonlíthatóvá teszi a termékek fenntarthatósági adatait a Siemens

Az EcoTech megjelöléssel új minősítési kategóriát hozott létre a Siemens, mellyel az iparban és az energiaelosztásban használatos termékeinek fenntarthatósági jellemzőiről ad átfogó képet. Az EcoTech jelölés segítségével a vásárlók könnyen megtalálják a számukra egyszerre előnyös és környezetbarát megoldásokat.

A minősítéshez az egyes termékek teljes életciklusának tulajdonságait három meghatározó dimenzió mentén vizsgálják: fenntartható anyaghasználat, optimális használati- és megtérülési érték, valamint az újrahasznosíthatóság.

Olyan további szempontokat is figyelembe vesznek, mint például az alacsony CO₂-jellemzőjű anyagok alkalmazása, a fenntartható csomagolás, az energiahatékonyság vagy a hosszú élettartam. Emellett az összes, EcoTech címkével ellátott terméket 100%-ban megújuló villamos energiát használó üzemekben gyártják.

Egyelőre csak bizonyos portfolióelemek esetében használják az EcoTech megjelölést, de fokozatosan kiterjesztik a besorolási rendszert a Siemens további termékcsaládjaira is.

Már EcoTech címkével érkezik a Sentron ECPD komplex védelmi készülékünk, ami akár 10 hagyományos terméket is képes kiváltani. Ez 80%-os csökkenést jelent az elektromos, és 90-90%-os csökkenést a fém- vagy műanyag alkatrészek felhasználásában a gyártás során, valamint felére redukálja az előállításból származó szén-dioxid-kibocsátást.” – szemlélteti a különbséget Broda Krisztián, a Siemens Zrt. kisfeszültségű energiaelosztásért felelős üzletágának vezetője, valamint a cég fenntarthatósági csapatának tagja. – „A további példák közé tartozik a Sentron 3WA légmegszakító vagy a SIRIUS kapcsolók portfóliója.

A Siemens EcoTech megjelölés a következő mérföldkő a fenntarthatóságban élen járó vállalat törekvései között. A 2023-as pénzügyi évben a Siemens-megoldások választásával a cég partnerei mintegy 190 millió tonna CO₂-kibocsátást takarítottak meg. A Siemens 2030-ra vállalta, hogy saját gyártóegységei és épületei világszerte nettó zéró karbonkibocsátásúak lesznek.

Megosztás

Előző olvasása

Beszámoló a jubileumi díszoklevelek átadásáról

Következő olvasása

Új, fenntarthatósági, minősítési kategóriát hozott létre a Siemens