Megtakarítás egy új energetikai szolgáltatással már itthon is

energiamegtakaritas-eon-hutes-ipar

Egyre fontosabb szerepet kap az energiaszektorban a rugalmasság, melynek keretében például egy túlfogyasztásos időszakban nem csak az energiatermelő berendezések bekapcsolásával teremthető meg az egyensúly, hanem fogyasztók bevonásával és az energiafogyasztásuk csökkentésével is visszaállítható az. 

Az E.ON immár Magyarországon is az egyensúlytalanságok egyre növekvő hányadát ezen módszer segítségével oldja meg rugalmasságra alkalmas iparágaknak köszönhetően. Ha a fogyasztó szabályozza a saját fogyasztását rugalmasságért cserébe alacsonyabb fenntartási költségekkel számolhat, ha rendelkezik hűtésért-fűtésért felelős hőszivattyúval, egy pneumatikus energiaátvitelért felelős légszivattyúval de bármi mással, aminek a működését lehet nélkülözni rövidebb időre, ilyen lehet például a hűtés.

A konkrét ingatlanok vagy rendszerek: irodaházak, szállodák, hűtőházak, logisztikai központok, amelyek rendelkeznek nagyobb hűtőkapacitással (hűtőház, klíma–hűtés stb.). Acél-, cement-, papír-, gumigyártásban tevékenykedő cégek. Iparági szereplő, amely rendelkezik legalább 200-300 kW zsinór fogyasztású eszközzel, és amelynek a munkamenete lehetővé teszi napon belül a 4-8 alkalommal történő 15 perces szabályozást.

Megosztás

Előző olvasása

Több mint 150 diák a Weishaupt Nyílt Napon!

Következő olvasása

Véleményezték a Magyar építészetről szóló törvény tervezetét