Wilo Magyarország: napelemes rendszer támogatja a környezettudatosságot a telephelyen

wilo-napelem-co2-kibocsatas-csokkentes-kornyezettudatossag

A Wilo Magyarország Kft. 1 029 m2-es raktárának tetőjén megkezdte üzemelését az a 81 kW-os napelemes rendszer, melytől éves szinten akár 101 104 kWh áramtermelést, egyben 35 t CO2 kibocsátás-csökkenést vár a cég.
A Wilo így nagyhatásfokú, energiatakarékos keringtető szivattyúinak fejlesztése mellett saját üzleti tevékenységének tudatos alakításával is hozzájárulhat a környezetterhelés mérsékléséhez.

A Wilo folyamatosan dolgozik az energiaoptimalizáláson, hazai leányvállalata a korábbi években több környezettudatos beruházást hajtott végre, mint például a hagyományos izzók LED-esre cserélése, vagy a régi gázkazánok kiváltása két modern, egyenként 60 kW-os kondenzációs kazánnal – tájékoztatott a társaság.
A Wilo székház raktárépületének tetején 180 napelemes panelt telepítettek, melyek kedvező időjárási viszonyok között alkalmasak az irodaház aktuális elektromos energiaszükségletének biztosítására.
Hozzátették, az eddig megvalósított fejlesztések évente mintegy 17 500 kWh megtakarítást biztosítanak, mostantól azonban a fogyasztás csökkentését az új fotovoltaikus rendszer révén megújuló energia hasznosítással is kiegészítik.

„Rendkívül fontos volt számomra, hogy a napelemes projektünk a lehető legrövidebb idő alatt megvalósulhasson, így a késő tavaszra, a hosszabb nappalok és a több napsütés kezdetére már energiát tudjon termelni” – mondta a Wilo Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. Szalai László hangsúlyozta, a beruházással a Wilo nem csupán a rezsiköltségeit csökkenti, hanem egyúttal példát is mutatnak abban, hogy energiatakarékos gépészeti megoldásokkal fenntarthatóbban tudnak működni és kisebb mértékben terhelik környezetüket.

Forrás: Wilo Magyarország

Megosztás

Előző olvasása

Építőipar: már nem a szakemberhiány, hanem a gazdasági szabályozók kiszámíthatatlansága a probléma

Következő olvasása

Panasonic: itt az új hűtő-fűtő levegő-víz hőszivattyú sorozat