A Technológia Plusz Hitelprogram már elérhető építőipari vállalkozások számára is

epitoipar-hitel-program-vallakozas-kkv-palyazat

A magyar kormány új hitelprogramot indított a kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) számára, amely kedvező feltételekkel biztosít finanszírozást. A program keretében a cégek nullaszázalékos kamatozású hitelt igényelhetnek új fejlesztésekre, kivéve Budapest.

A GINOP Plusz program részeként a Technológia Plusz Hitelprogram célja, hogy segítse a kkv-k termelékenységének növelését, technológiai megújulásukat, valamint energiahatékonysági beruházásaikat. A 155,54 milliárd forintos program a Magyar Fejlesztési Bank által kínált hálózatokon érhető el, és 2024-2025-ös időszakra tervezi támogatni a gazdasági növekedést. 

Július végén pedig arról tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium, hogy még kedvezőbb feltételek mellett pályázhatnak a KKV-k a Technológia Plusz hitelprogramra

Így például elszámolhatóvá válnak a meglévő ingatlan átalakításával, bővítésével, felújításával, korszerűsítésével kapcsolatos költségek a projekt összköltségének legfeljebb 50%-a erejéig. Elszámolhatóvá válik továbbá a beruházáshoz kapcsolódó készletbeszerzés költsége is, legfeljebb az összes elszámolható költség 30%-a erejéig.

Azon kölcsönigénylők, akik már beadott kérelemmel rendelkeznek, de hiteldöntés még nem született, lehetőségük van arra, hogy visszavonják kölcsönkérelmüket és a módosított termékparaméterek mellett újra benyújtsák. Ez a lehetőség biztosítja, hogy minden KKV a lehető legkedvezőbb feltételekkel vehesse igénybe a hitelprogramot.

A kölcsönkérelmek folyamatosan benyújthatóak az országszerte megtalálható MFB Pont Plusz hálózaton keresztül. A módosítások hatályba lépésének dátuma 2024. július 29. napja. Az igényléshez szükséges információkat és a módosított felhívást az MFB, illetve a kormány honlapján érhetik el az érdeklődők.

Forrás: MTI / NGM
Fotóillusztráció: Canva

Megosztás

Előző olvasása

Október 1-től jelentős jogszabályváltozások az építőiparban

Következő olvasása

Klímamennyezet a páralecsapódás nélküli hűtéshez és az intelligens szellőztetéshez