Új taggal bővült a testo Smart Probes kínálata

testo_smart_probes

testo_smart_probes

A testo Smart Probes kínálata egy merőben új taggal bővült 2021 márciusában. Ez a termék a testo 915i. Ezen műszer egy cserélhető érzékelős okos szenzor amely bármilyen K-típusú érzékelőt képes MiniTC csatlakozáson keresztül fogadni. Vagyis a teljesség igénye nélkül tudunk hozzá csatlakoztatni merülő/beszúró hőmérséklet mérő műszereket, felületi kontakt hőmérsékletmérőket, csőhőmérséklet szenzorokat, levegő érzékelőket, beépíthető- és más hőelemeket is akár. Így egyedülálló módon vezeték nélkül tudjuk mérni akár egy tartály folyadék oszlopának hőmérsékletét, mindezt egy igen kedvező árú műszerrel, archiválási és dokumentálási lehetőségekkel. A testo 915i okos eszközhöz természetesen elérhetőek dedikált szenzorok is. Összesen négy féle megoldás kapható, ezáltal levegő, felületi, illetve rugalmas és merev merülő érzékelők elérhetőek. A műszer a testo Smart Probes műszerek minden előnyével bír a testo Smart applikációnak köszönhetően. Méréstartománya -60°C és +1000°C közötti, így igen széles felhasználási körben hasznosíthatóak előnyei. A műszer 5féle kivitelben, egy szettben és a 4-féle szenzorral külön-külön is kapható.

A testo 115i egy kisméretű és precíz csőhőmérsékletmérő műszer. A pofák nyitása lehetőséget nyújt 6mm és 35mm közötti csövek gyors mérésre. A műszer egy precíz NTC érzékelőt tartalmaz, amely garantálja a pontos mérést akár -40 °C-től +150°C-ig, 0,1°C-os felbontási részletességgel. A vezetéknélküli Bluetooth® technológia akár 100 méteres hatótávolságot is tud biztosítani, így a nehezen és kényelmetlenül hozzáférhető helyeken is könnyedén lehet mérni a testo 115i segítségével. A testo Smart applikáció egyszerre akár több eszközt is tud fogadni, így több darab testo 115i segítségével akár egyidőben több helyen is mérhetünk. A készülék tápellátásáról három darab AAA elem gondoskodik akár 150 órás üzemidő mellett, így amennyiben a telepek cseréjére lenne szükségazt nem szükséges tölteni, hanem elegendő a szabvány típusú elemeket kicserélni. A műszerház masszív ABS műanyagból készült és csúszásmentes gumi felületeket is tartalmaz, így a masszív használhatóság garantált. Amennyiben komponensenként szereznénk be a testo 115i műszert (nem szettben) úgy különböző táskákat is rendelhetünk a termékhez a műszerek rendszerezése érdekében. A testo 115i okos érzékelőt önálló műszerként is használhatjuk a testo Smart applikáció segítségével, de a legújabb testo szervízcsaptelepek kiegészítőjeként is van lehetőség alkalmazni, úgy mint a testo 550i, a testo 550S és testo 557S modellekhez. Amennyiben a testo Smart applikációval használjuk úgy az alap mérési nézet mellett választhatjuk a különböző vezetett mérési menüket is a kombinált mérések lefolytatásához. Ilyen mérési nézet lehet a Hűtéstechnika, Elvárt túlhevülés, Hőmérsékletkülönbség, Kompresszor teszt (DLT). A Hűtéstechnika és az Elvárt túlhevülés mérési nézetek esetén 2db hőmérséklet és 2db nyomás értéket vizsgálunk. Ezen mérésekhez 2db testo 115i és 2db testo 549i műszert szükséges az okos készülékünkhöz csatlakoztatni. Az Hőmérsékletkülönbség mérési nézet pedig kettő darab Smart Probes hőmérsékletmérésre alkalmas műszer segítségével mért hőmérsékleti értékek közötti különbséget méri. Kompatibilis műszer lehet a testo 115i, testo 605i, testo 805i, testo 905i, testo 405i, testo 410i. Ezen kombinált mérési módok is jól mintázzák a testo 115i csipeszes csőhőmérsékletmérő előnyeit.

A testo 549i egy nagynyomásmérő kompakt okos érzékelő. Használati előnyei hasonlatosak a testo 115i műszerhez. Ezen műszer is a testo Smart applikáció segítségével használható illetve a Hűtéstechnika, Elvárt túlhevülés, Nyomáskülönbség, Szivárgásvizsgálat és a Kompresszor teszt (DLT) mérési nézetek használata során lehet az alap mérési nézeten felül az előnyeit élvezni. Praktikus tulajdonságai közé tartozik a műszer tömlő nélküli rögzítési lehetősége is, amely hűtőközeg megtakarítással járhat más nyomásmérő műszerek használatához képest. A 45°-os csatlakozás kényelmessé teszi az eszköz telepítését nem csak klíma rendszereken, hanem akár hőszivattyús rendszerek esetén is. A műszerház ezen műszer esetén is masszív ABS műanyagból készült, csúszásmentes gumi felületekkel és IP45-ös védelemmel. Mérési tartománya -1 bar-tól +60 bar-ig terjed, +65 bar-os túlterhelési lehetőséggel. A mérési felbontása rendkívüli, 0,01 bar részletességű. Rögzítése 7/16 colos UNF szabványú. CFC, HFC, HCFC, N, H₂O és CO₂ hűtőközegekkel kompatibilis és ezen műszer is már a kibővített maximum 100 méteres Bluetooth® hatótávolsággal bír. Működéséről három darab AAA típusú szabvány elem gondoskodik az akár 130 órás üzemidőről és a könnyű esetleges cserélhetőségéről.

A testo 552i egy vadonatúj finomvákuum nyomásmérő műszer, amely a testo 550S, testo 550i és testo 557S műszerekkel együtt 2021-ben debütált. A készülék kialakítása hasonlatos a testo 549i-hez, így igen robosztus és praktikus. Méréstartománya rendkívüli 0…26,66 mbar / 0…20.000 mikron. A mérési felbontás pedig a mérési tartománytól függően akár 0…1000 mikron is lehet. A testo 552i finomvákuum méréshez lett kialakítva, így ahogy más hasonló műszernél is, a nagy nyomás végzetes károkat tehet a szenzorban, viszont a testo 552i 6bar-os túlterhelés védelemmel is rendelkezik. A rögzítés azonos a testo 549i 7/16 colos UNF csatlakozásához. A tápellátásról itt is 3db AAA elem gondoskodik és garantálja az akár 39 órás üzemidőt. Az optimális üzemidő fenntartásához 10perces Auto Off funkció is bele került a műszerbe. Illetve az akár 150 méteres hatótávolságért itt is Bluetooth® kapcsolat felel. A testo 552i műszer külön is használható a testo Smart applikáció segítségével, vagy akár a testo 115i-hez hasonlatosan a legújabb Testo szervízcsaptelepekhez is.

A Testo hűtéstechnikai műszerei nem csupán precíz mérési lehetőséget biztosítanak, hanem professzionális dokumentálási megoldást is. A testo Smart Probes készülékek és a legújabb testo szervízcsaptelepek is a testo Smart applikációval kompatibilisek amely könnyen használható, mégis részletes dokumentálást tesz lehetővé. Ez a szoftver nem csupán a mérési értékek kijelzőn való megjelenítésére képes, hanem az aktuális értékeket számértékkel, grafikonosan és táblázatosan is képes megjeleníteni. Az így mért értékeket az applikáció ki is tudja több különböző formátumban, illetve PDF jegyzőkönyvként is exportálni. Az új testo Smart applikáció pedig az exportálás mellett memória funkciót is nyújt, ügyféladatbázis menedzsment lehetőséggel, és mérési hely hozzárendeléssel. Továbbá a méréseinkhez ciklusidőt is rendelhetünk automatikus leállítással és indítással is. A testo  Smart applikáción keresztül mért értékek továbbíthatóak a testo DataControl PC szoftveren keresztül számítógépre is, így számítógépünkön további dokumentálási és elemzési munkákat végezhetünk. A testo hűtéstechnikai műszerek a testo Smart applikációval együtt egy szakember számára egy kompakt, professzionális mérési megoldást nyújt, az ügyfelei felé pedig szakértelmet kölcsönöz. 

További információk a Testo weboldalán!

Megosztás

Előző olvasása

Bemutatkozik az ACO Solid Plusz zuhanyfolyóka fekete verziója, a Nero

Következő olvasása

T4 Sorozat: hagyományos megbízhatóság, intelligens szabályozás