Rovat: Vállalkozás

Térítésmentesen ad energetikai tanácsokat a Magyar Mérnöki Kamara Kiemelt

2021. október 08. péntek, 06:57

Energetikai tanácsokat ad a Magyar Mérnöki Kamara magánszemélyeknek és kisvállalkozásoknak; a szervezet térítésmentes szolgáltatására Wagner Ernő elnök hívta fel a figyelmet Kaposváron csütörtökön, sajtótájékoztatón.
 

A kamara a kezdeményezéssel szeretne hozzájárulni az építkezők, felújítók, valamint ingatlanvásárlók energiamegtakarításához, egyúttal Magyarország szén-dioxid-kibocsátással összefüggő vállalásainak teljesítéséhez.
A szolgáltatás a www.mmk.hu/tanacsadas oldalon igényelhető, a regisztrációhoz szükség van a havi vagy éves elszámoló villanyszámlára, gázszámlára, az épületet bemutató tervrajzra, vázlatra, és – ha van – energetikai tanúsítványra  – ismertette Zubor András Pál, a kamara munkatársa.
Az energetikusok, épületgépészek, építőmérnökök által nyújtott tanácsadás a nyílászárók cseréjétől a falak szigetelésén, megújuló energia használatán át a fűtési, elektromos rendszerek kiépítéséig, alkalmazott technológiák megújításáig minden beruházásra kiterjedhet, a feltétel csak annyi, hogy a beruházó tájékoztassa a kamarát a megvalósított fejlesztésről – mondta el.
Wagner Ernő kitért szerint sokan nincsenek tisztában azzal, mi lenne a legfontosabb, leghatékonyabb energetikai fejlesztés. Ha energiamegtakarításról van szó, a legtöbben első körben a nyílászárók cseréjében gondolkodnak, pedig annak 6-8 százalékos megtakarításával szemben egy 1960-1970-es években épült ingatlan padlásszigetelésével önmagában 30 százaléknyi fűtési energia spórolható meg, és 4-5 év alatt megtérül a beruházás mintegy félmillió forintos költsége - jegyezte meg. A homlokzatszigeteléstől 15-30 százalékos megtakarítás remélhető, és jelentős energiát lehet megtakarítani a lábazatszigeteléssel is.
Biró Norbert (Fidesz-KDNP), a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke arról szólt, hogy a megyei önkormányzat aktív szerepet vállal a környezet védelmében: klímastratégiát fogadott el, és csatlakozik a Nemzeti Klímavédelmi Szövetséghez, továbbá több mint 100 millió forint pályázati forrást igényelt illegális hulladéklerakók felszámolásához.

Forrás: MTI

Utoljára frissítve: 2021. október 24. vasárnap, 13:05
Megjelent: 164 alkalommal
Értékelés:
(0 szavazat)