Rovat: Vállalkozás

Ajánlások a COVID-19 járvány egészségügyi kockázatainak csökkentésére Kiemelt

2021. január 12. kedd, 13:19

Az Európai Unió tagjaként Magyarország is lakosságarányosan kapja a COVID-19 járvány elleni oltáshoz szükséges vakcinát. A kellő arányú oltottság elérése még több hónapot vehet igénybe, ezért a szűréseknek továbbra is nagy jelentősége van.

 

Jelenleg mintegy 340 ezer foglalkoztatott van az építőipari ágazatban. Ebből az ÉVOSZ tagszervezetek és alvállalkozóik kb. 100 ezer főt foglalkoztatnak. Elkötelezett szándékunk hozzájárulni egészségük megőrzéséhez és a működőképes üzletmenetük fenntartásához – áll a szakmai szövetség sajtóközleményében. 

A COVID-19 második szakaszában, október hónaptól a járvány okozta megbetegedések az építőiparban foglalkoztatottakat is elérték, ezért a hazai és nemzetközi tapasztalatok szerint továbbra is javasolt RENDSZERES egészségügyi felmérésekkel, szűrésekkel csökkenteni az egészségügyi és üzleti kockázatokat.


Miért hasznos egy építőipari vállalatnak a COVID-19 szűrés?
 

• A fertőzők gyorsan azonosításra kerülnek, így csökkenthető a dolgozói közösség átfertőzésének mértéke.

• Gyorsan kiemelésre kerülnek azok a munkavállalók, akik veszélyt jelenthetnek kollégáikra.

• Nem kell attól tartani, hogy a szervezet termelése megtorpan, ezért tolódnak a vállalási határidők.

• A vállalat bevétele továbbra is kalkulálható marad, hiszen láthatóvá válik a bevethető munkaerő mértéke.

• Folyamatosak maradnak a teljes- vagy rész munkafolyamatok, nem lesz szervezeti leállás.

• Kiderül, kik azok az egészséges munkavállalók, akik együtt dolgozhatnak.

• Nemcsak a szervezet alkalmazottai, hanem a dolgozók családtagjai számára is megnyugtató, hogy nem kell tartani a megfertőződéstől.

• A vállalatok hozzájárulhatnak a családok biztonságos életviteléhez azáltal, ha részben vagy egészében segítik a munkatársaik családját egy szűréssel.

• Az év elején felmérhetik a saját csapatuk átfertőzöttségének mértékét. 


Az azonnali eredményt adó vizsgálati eszközök nem igényelnek laborelemzést és logisztikát, így csupán néhány perces várakozás után, már a megrendelő is birtokában lehet a pontos eredményeknek.

Több jó minőségű gyorsteszt (antitest és antigén) elérhető már hazánkban, de a PCR tesztek is hozzáférhetőek. A kiváló szűrési programot a közepes vagy gyenge programtól az a szaktudás különbözteti meg, amellyel a szűrőprogramokat tervezik, megvalósítják, illetve az eredményeket utánkövetik.

Forrás: ÉVOSZ
Fotóillusztráció: Elchinator / Pixabay

Utoljára frissítve: 2021. január 12. kedd, 13:24
Megjelent: 384 alkalommal
Értékelés:
(0 szavazat)