Nyomtatás
Rovat: Vállalkozás

Építőipar: a Jegybank optimista Kiemelt

2020. július 03. péntek, 18:53

A Magyar Nemzeti Bank igazgatója szerint rövidtávon az építőipari beruházásoknak nagyon kedvező hatásuk lehet a gazdasági teljesítményre.


A Jegybank előrejelzése szerint a bruttó hazai termék (GDP) 2020-ban szerény ütemben, 0,3-2,0 százalék között növekedhet - mondta Balatoni András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója a Trend FM-nek. A rozsdaövezetekben már az idén elindulhatnak a lakásépítések.

A Jegybank elvégzett egy vizsgálatot is arra vonatkozóan, hogy mely beruházástípusok tudják leginkább élénkíteni a gazdaságot. Az eredmény szerint az építmény jellegű beruházások, amelyeknek relatíve alacsony az importtartalmuk, rövidtávon nagyon kedvező hatással vannak a gazdasági teljesítményre.

A Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület szerint azonban „A kedvezményes lakásáfa kivezetése miatt a lakásépítések száma legalább 20-25 %-kal esni fog. A szakmai szervezetek egyöntetűen sürgették, hogy szülessenek olyan intézkedések, amelyek pótolni tudják a kedvezményes áfa kulcs kivezetését”.

Bővebbi információ a cikkben!

Utoljára frissítve: 2020. július 03. péntek, 19:01
Megjelent: 965 alkalommal
Értékelés:
(0 szavazat)
Címkék:

Kapcsolódó cikkek