Rovat: Vállalkozás

Nincs letargikus hangulat, és kivárnak a hitelfelvételt tervező vállalkozások Kiemelt

2020. június 26. péntek, 08:20

Vannak elérhető hitelforrások a hazai kis- és középvállalkozások számára a kronavírus-járvány okozta helyzet káraink enyhítésére, ugyanakkor a K&H bank KKV-kutatásából az is kiderül, hogy egyelőre óvatosak a hazai vállalkozások.

 

„A koronavírus-járvány okozta likviditási problémákra lehet megoldás az NHP Növekedési Hitelprogram!” címmel tartott előadást Kökény Roland, a K&H kkv szegmens marketing vezetője június 16-án a MÉGSZ Restart magyar épületgépészet című konferenciáján.

Kökény Roland többek között ismertette a koronavírus hatásairól, a bank által, a KKV-ügyfeleik körében végzett kutatásuk eredményeit. Ebből az is kiderült, hogy a kis- és középvállalkozások mintegy felét mérsékelten, de 44%-át jelentősen érintette a válság. – Így például csökkent a kereslet, a bevétel, ami persze nem meglepő – tette hozzá Kökény Roland.


A váratlan helyzetre a vállalkozások elsősorban költségcsökkentéssel és megváltozott munkarenddel reagáltak, és egyúttal elkezdték a tartalék felélését is, miközben – a kutatás adatai szerint – csak a vállalkozások mintegy tizede tervez banki hitelfelvételt a közeljövőben.

Érdekes szám, hogy a megkérdezett vállalkozások kevéssel több, mint fele egyetlen kormányzati, segítő intézkedésben sem érintett.


– Összességében, bár a beruházási tervek csökkentek, nincsenek általános letargikus hangulatban a hazai vállalkozások – emelte ki Kökény Roland.

Ezt követően a K&H Bank szakembere bemutatta az államilag kamattámogatott és 80%-os hitelgaranciával támogatott Növekedési Hitelprogramot, amely segítséget jelenthet a KKV-szektornak is az átmeneti likviditási vagy fejlesztési problémák kezelésére. Mint kiemelte, ez a termék jelenleg a piaci hitelekhez képest a legkedvezőbb, bár az újonnan bejelentett, és az év végéig elérhető Széchenyi Kártya hitelek is kedvező feltételekkel rendelkeznek.

A teljes előadás a ReStart 2020 online konferenciáról a MÉGSZ youtube-csatornáján nézhető vissza.

Utoljára frissítve: 2020. június 26. péntek, 08:28
Megjelent: 933 alkalommal
Értékelés:
(0 szavazat)