Rovat: Vállalkozás

Egyelőre még tartja magát az építőipar

2020. máj. 21. csütörtök, 10:38

A csökkenő cégalapítási szám ellenére az építőipar még a bizakodóbb iparágak közé tartozik. Mind a nemzetközi, mind a hazai kilátások csak enyhe termelési visszaesésről és hangulatesésről tanúskodnak – írja a cégalapítási adatokra hivatkozva a Piac és Profit.


2020 áprilisában csupán 293 építőipari vállalkozás indult hazánkban, ez ugyan alacsonyabb, mint az elmúlt három évben tapasztalt értékek, de még mindig a 2016-os havi átlag felett van. „Az építőipari adatokban egyértelműen meglátszik a koronavírus okozta gazdasági visszaesés hatása, ugyanakkor a hosszú távú projektek egyelőre lendületben tartják az ágazatot” – mondja Pertics Richárd, az Opten céginformációs szolgáltató elemzője.

Az Opten – Cégfluktuációs Index (az adott időszak alatt törölt és alapított cégek számát viszonyítja az időszak elején rendben működőkéhez) áprilisra vonatkozó értéke átlagosan 10 százalék körül mozgott az építőiparban. Megyei szinten nézve a vizsgált időszak alatt az Opten – CFI Vas, Csongrád és Baranya megyékben érte el a legjobb értékeket, míg a legmagasabb fluktuációt Budapest, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye produkálta.


A teljes cikk ide kattintva olvasható el.


Fotóillusztráció: Gabriele Diwald on Unsplash

Utoljára frissítve: 2020. máj. 21. csütörtök, 10:47
Megjelent: 44 alkalommal
Értékelés:
(0 szavazat)