Rovat: Vállalkozás

Koronavírus: átmeneti finanszírozási lehetőségek vállalkozásoknak Kiemelt

2020. máj. 07. csütörtök, 10:03

Kutatók szerint az ember eredendően csak akkor reagál egy helyzetre, ha közvetlenül, húsbavágóan érintik a kézzel fogható események és következmények. A koronavírus okozta gazdasági és pénzügyi sokk az elsők között érte el a hazai vállalkozásokat. A Bank360.hu megnézte, milyen finanszírozási lehetőségek közül választhat egy vállalkozó, hogy túlélje a nehéz időszakot.

Feltételezhető, hogy a jelenlegi helyzetben a vállalkozások döntő részének nem különböző fejlesztési vagy pályázati projektek kapcsán van szüksége új források bevonására, hanem a napi kiadásaik fedezésére. Ilyenek lehetnek a bérek és azok járulékai, irodai-, telephely fenntartásához szükséges rezsiköltségek, gyártáshoz és szolgáltatásokhoz kapcsolódó anyagok beszerzésének finanszírozása, vagy éppen a beszűkült piaci térben új marketingeszközök alkalmazása.

A kiadásokat is érdemes persze ésszerűsíteni, ilyen értelemben a vállalkozások költségvetése semmiben sem különbözik a családitól. Ami lényeges, hogy minél hamarabb tegyük meg ezt, azaz gyors, költségcsökkentő döntéseket hozzunk.


A teljes cikk, a finanszírozási lehetőségeket is bemutatva, ide kattintva olvasható el.


Fotóillusztráció:  fernando zhiminaicela from Pixabay

Utoljára frissítve: 2020. máj. 07. csütörtök, 10:16
Megjelent: 102 alkalommal
Értékelés:
(0 szavazat)