Az új ACO Solid Plusz zuhanyfolyóka - Meglepően egyszerű Kiemelt

2021. március 01. hétfő, 08:13

Egyszerre szolgálja ki a felhasználók és a beépítő szakemberek legmagasabb szintű igényeit az ACO legújabb zuhanyfolyókája, a Solid Plusz. Egyszerű tisztíthatóság, egyszerű beépítés és funkcionalitás a legfontosabb jellemzői.

 

Forradalmi újdonságnak számított a 2000-es évek közepén a zuhanyfolyóka megjelenése, amelynek úttörő gyártója és magyarországi elsőkénti forgalomba hozója az ACO volt. A német vállalat azóta sem pihen, folyamatosan jelenik meg a piacon az egyre újabb, modernebb és sokrétűbb technikai megoldást nyújtó változatokkal. Ez nem is meglepő, hiszen az akadálymentes, épített zuhanyzók mind népszerűbbek itthon és külföldön egyaránt. Ezeknek a zuhanyzóknak a lelke a megfelelő vízelvezetést biztosító, ugyanakkor elegáns megjelenésű zuhanyfolyóka.

A hagyományt folytatva az ACO legújabb, Solid Plusz zuhanyfolyókája egyszerre teljesíti felhasználók és a beépítő szakemberek legmagasabb szintű igényeit is.

 


Fürdőszoba Plate ráccsal

 

Elegáns megjelenés és egyszerű tisztíthatóság
Az elegáns zuhanyfolyóka elektropolírozott rozsdamentes acélból készül, minden szokásos csempeformátumhoz könnyen hozzáigazítható, illetve tökéletesen illeszkedik a fürdőszobákba. Használatával a nagy méretű burkolólapok is érvényesülni tudnak. A rács szélét lenyomva a rács felemelkedik, így szerszámok használata nélkül eltávolítható. A hajfogó kiemelése után tisztításhoz egyszerűen kivehető a bűzzár is, ami szabad hozzáférést biztosít a csőhálózathoz. A bűzzár és a folyókatest kialakításánál fokozottan figyeltek az élek és sarkok elkerülésére, ezért megakadályozható a szennyeződés és a víz összegyűlése. Mindezek, valamint a nagy vízelvezető kapacitás biztosítják, hogy a zuhanyfolyóka hosszú távú elégedettséget biztosítson.

 


Fürdőszoba Stripe ráccsal

 

Funkcionális kialakítás
Az elegancia magas minőséggel párosul, a zuhanyfolyóka profilja 4 mm magasságú elektropolírozott rozsdamentes acélból készül. A lejtést a folyókaprofilban alakították ki, így a megbízható vízelvezetés mellett a tisztítása is könnyen megoldható. A zuhanyfolyóka-profil 80 mm-rel rövidebbre vágható, ezáltal könnyen a helyszíni sajátosságokhoz igazíthatjuk a vízelvezetést. A szintbeállítás a folyóka közepén lévő ACO Pad gumi távtartó segítségével precízen megvalósítható. A legtöbbször használt 10 mm vastag burkolati lapok alkalmazása esetén a profil közvetlenül behelyezhető a padlóösszefolyó alsórészbe. Amennyiben 10 mm-nél vastagabb lappal burkoljuk a fürdőszobát, a folyókához tartozó magasítóelemmel egyszerűen a szükséges szintre emelhető a folyókaprofil.

 


ACO Solid Plusz zuhanyfolyóka Plate ráccsal

 

Egyszerű beépítés
A gyárilag rögzített szigetelőmembrán elengedhetetlen a megfelelő vízszigetelés kialakításhoz. A beépítés során a padlóösszefolyót védőburkolat óvja, hogy ne kerülhessen szennyeződés a csőhálózatba. A védőburkolat széle szerszám nélkül eltávolítható, így fal mellé is könnyedén beépíthető a zuhanyfolyóka alsórésze. A szintebállítás műanyag csavarokkal történhet, melyek hossza szintén szerszámok nélkül csökkenthető. A talpon lévő csavarokkal további szintezés lehetséges.

 


ACO Solid Plusz zuhanyfolyóka csomagolása


 

Rácsválaszték
A folyóka kétféle ráccsal választható: a Plate mintázat letisztultabb, míg a Stripe rács egy kis könnyedséget visz a fürdőszobába.

 

Videók:
- Imidzsvideó: https://www.youtube.com/watch?v=Eu3imNG-vZ0
- Beépítési imidzsvideó: https://www.youtube.com/watch?v=YwEunFFRgMc
- Részletes beépítési videó: https://www.youtube.com/watch?v=lGR7sjfSj-w


A Solid Plusz zuhanyfolyóka műszaki információja a weboldalon található:
https://www.aco.hu/termekek/fuerdoszobak-vizelvezetese/aco-zuhanyfolyokak/solid-plusz-zuhanyfolyoka

Utoljára frissítve: 2021. április 06. kedd, 07:48