ÚJ: NovoCon M, L, XL - Nagy hír az IoT megoldások rajongóinak az intelligens építési koncepciókban Kiemelt

2020. december 01. kedd, 10:00

Közel 5 évvel ezelőtt vezettük be a NovoCon® S-t, az elsőt a maga nemében, kifejezetten az AB-QM nyomásfüggetlen szabályozó szelepekhez (PICV) tervezett digitális működtető szerkezetbe. Abban az időben ez egy forradalmian új működtető volt a hidraulikai hvac alkalmazásokban lévő terminálegységeken keresztüli áramlás szabályozására. A BACnet MS/TP vagy Modbus RTU protokollok buszkommunikációjával a NovoCon® S élen járt az intelligens épületek új és innovatív IoT-megoldásainak létrehozásában.
Eközben a NovoCon ® koncepciója széles körben elterjedt, és az intelligens HVAC megoldások rajongói használják. A fokozott figyelem és használat új igényekhez is vezet. Mivel a NovoCon® S DN 10-ig DN 32-ig illeszkedik az AB-QM szelepekhez, a névleges áramlás 4000 l/h-ra korlátozódik. Más hidraulikai hvac alkalmazásokat, mint például a légkezelő egységek (AHU), a hűtőberendezéseket és más nagy áramlású alkalmazásokat, még mindig hagyományos működtető szerkezetekkel kell vezérelni, eddig.

 

 

 

Bemutatkozik a NovoCon® M, L és XL
Büszkék vagyunk arra, hogy bemutathatjuk az új NovoCon® M, L és XL digitális aktuátorokat. Az új aktuátorok az AB-QM szelepekkel együtt nagy pontosságú dinamikus hidraulikai kiegyensúlyozást és vezérlést érnek el a nagy áramlású alkalmazásokhoz.

A NovoCon® M, L és XL kifejezetten a magas áramlási sebesség pontos szabályozására lett tervezve. Konkrétan:

1.    A NovoCon®  M-et a DN 40-100-as AB-QM NovoCon szelepekhez használják, amelyek 3-59 m3/h áramlásokhoz alkalmasak, pl. légkezelő egységekhez

2.    A NovoCon®  L-t a DN 125-150-es AB-QM szelepekhez használják, amelyek 36-190 m3/h áramlásokhoz alkalmasak,

3.    És a NovoCon®  XL-t a DN 200-250-ben lévő AB-QM szelepekhez használják, amelyek 80-370 m3/h áramlásokhoz alkalmasak,


A NovoCon® S-el ellentétben az új NovoCon® M, L és XL nem használ plug & play csatlakozókat és kábeleket. Ehelyett a működtető szerkezeteket sorba lehet kötni szabványos kábelekkel, melyek megkönnyítik a nagyobb távolságok áthidalását. A hajtóművek 3 ellenállás bemenettel vannak ellátva, melyek lehetővé teszik hőmérséklet-érzékelők csatlakoztatását. Ha ilyen érzékelőket szerelnek fel a tápcsatlakozókra, a NovoCon® működtető szerkezetek olyan fejlett vezérlési funkciókhoz használhatók, mint a Delta T korlátozás vagy a visszatérő hőmérséklet-szabályozás. Ezekkel a funkciókkal optimalizálható az AHU vagy a Chiller rendszerek energiahatékonysága.

Utoljára frissítve: 2020. december 01. kedd, 10:14