Hidrogénerőmű épült a Wilonál

2023. máj. 25. csütörtök, 16:51
Az első H2POWERPLANT hidrogénerőművet tavaly szeptemberben helyezték üzembe a dortmundi Wiloparkban. (Kép forrása: WILO SE) Az első H2POWERPLANT hidrogénerőművet tavaly szeptemberben helyezték üzembe a dortmundi Wiloparkban. (Kép forrása: WILO SE)

Létfontosságú hozzájárulás a klímavédelemhez és a fenntarthatósághoz. Egyre több vállalat ismeri fel saját szerepét a klímavédelem terén. A Wilo saját fejlesztésű hidrogénerőművet üzemelt be, amit be is mutatott az ipar vezető képviselőinek a Hannover Messén.

 

Áprilisban a világ vezető ipari vásárán, a Hannover Messén mutatták be a Wilo új hidrogén erőművét, H2POWERPLANT néven. "Legyen szó iparról, közlekedésről vagy fűtésről, társadalmunknak az élet minden területén szüksége van a zöld energiára" – magyarázta Oliver Hermes, a Wilo Csoport elnök-vezérigazgatója. "A hidrogén erőművünkkel megteremthetjük egy önellátó, decentralizált és megújuló energiaellátási hálózat alapjait, valamint megoldást  mutathatunk arra, hogy az ipari vállalatok hogyan tehetnek létfontosságú klímavédelmi lépéseket és hogyan járulhatnak hozzá a fenntarthatósághoz előretekintő technológiákkal."

 

A H2POWERPLANT elektrolízissel alakítja át a nap-, szél- és vízenergiát zöld hidrogénné. Amikor szükség van rá, egy üzemanyagcella segítségével a hidrogént elektromos energiává alakítják vissza. A hulladékhőt vagy kapcsolt rendszerben használják fel fűtésre, vagy az adott telephelyen tárolják, vagy átalakítják hűtéshez. Az első hidrogénerőművet tavaly építették kísérleti üzemként a Wiloparkban, a Wilo Csoport vállalati központjában. Az első H2POWERPLANT akár 520 kilogramm hidrogént is képes tárolni egy 29,8 méter hosszú tartályban.

 

Forrás: Wilo Magyarország

Utoljára frissítve: 2023. máj. 25. csütörtök, 16:59