Energiahatékonyság 3 in 1 - Hajdu HPAW levegő-víz hőszivattyú

2021. április 01. csütörtök, 07:39

Az energiahatékonyság jegyében, az idei évtől lehetőség nyílik arra, hogy jelentős állami támogatás igénybevételével korszerűsítsük lakóházunk fűtését, hűtését, melegvíz ellátását. Ehhez kínál kézenfekvő megoldást a hajdu új termékcsaládja, a HPAW.

Beruházásunk pár éven belül sokszorosan megtérülhet, ha igénybe vesszük a kedvezményes GEO vagy H hőszivattyús tarifa valamelyikét.

 

 

 

A hajdu HPAW levegő-víz fűtési hőszivattyúi korszerű R32-es hűtő közeggel működnek, azaz nem károsítják az ózonréteget.A termékek 4, 6, 8, 10 kW-os egyfázisú, valamint 12, 14, 16 kW-os háromfázisú kivitelben kaphatóak. Monoblokk kialakításúak, azaz nincs külön beltéri egységük. Minden alkotó elem a kültéri egységben van elhelyezve. Ennek köszönhetően a készülék gyorsan, könnyen telepíthető, csak a vízcsatlakozást kell kialakítani. Meglévő rendszerek esetében - a megfelelő tervezést követően - minimális a szükséges átépítési munka, és a telepítéshez nincs szükség F-gáz vizsgával rendelkező szakemberre. Karbantartásuk roppant egyszerű.

 

                        

 

Valamennyi készülék széles működési tartománnyal rendelkezik. Ezek a hőszivattyúk képesek teljesítményük 100%-ban történő leadására egészen -7°C külső hőmérsékletig, akár 55°C előremenő fűtővíz mellett is, így meglévő radiátoros központi fűtések korszerűsítésére is kiváló megoldást jelentenek. Optimális esetben akár a felvett teljesítményük több mint négyszeresét le tudják adni hasznos teljesítményként.

A hajdu hőszivattyúk kompatibilisek más külső hőforrásokkal is, mint például napkollektor, vízmelegítő bojler, gázkazán. Az egyes rendszerek vezérlési megoldásaitól függően könnyen illeszthetőek más rendszerelemekhez, de széles tartományok között, önmagukban is ki tudnak szolgálni minden igényt.

A hajdu HPAW egy integrált rendszer, amellyel nem csak a belső tér felmelegítését biztosíthatjuk, hanem annak hűtését is. Sőt, ezekkel egyidőben, megfelelő mennyiségű használati melegvíz előállításra is lehetőségünk van oly módon, hogy a hőszivattyú által előállított hőt indirekt forróvíztárolóba vezetjük. A hőszivattyúhoz tartozó távszabályozón keresztül könnyedén be tudjuk állítani a készüléket. A vezérlést mindemellett Wifi kapcsolattal, mobiltelefonunkon keresztül bármikor programozni tudjuk távolról is.

 

 

 

A kétzónás szabályzás nagyobb rugalmasságot biztosít, ezáltal: abszolút kényelmessé válik a készülék működése, amely a külső időjárást is figyelembe veszi. Összesen 32 db előre programozott, kiválasztható működési görbe érhető el a vezérlésben. A kétzónás szabályozás csökkenti a vízszivattyú ciklusidejét, így energiát spórol.

A hajdu terméke rendelkezik a modern hőszivattyúk valamennyi előnyével. DC inverteres technológiája biztosítja azt, hogy a berendezés mindig a leghatékonyabban nyújtson meleget a család számára akár -25°C-os külső hőmérséklet mellett is. A hajdu készülékei sokkal csendesebbek és hosszabb élettartamúak, mint a hagyományos, ON/OFF rendszerű kompresszoros hőszivattyúk. Energiafogyasztását tekintve a hajdu HPAW típusú készülék a piacon található leghatékonyabb levegő-viz hőszivattyúk közé tartozik.

 

További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: www.hajdurt.hu.

 

 

 

Utoljára frissítve: 2021. máj. 17. hétfő, 08:10