Klímaváltozás: ne az érzelmek, hanem a tények mentén ítéljék meg!

2020. február 14. péntek, 13:49

– A mérnököknek segítenie kell a jószándékú laikusokat abban, hogy valóban el tudjanak igazodni a sokszor egymásnak ellentmondó klíma-információk között – mondta többek között Nagy Gyula, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke a Magyar Energetikus Hallgatók V. Találkozóján.

A klímaváltozás kapcsán egyre nő a mérnökök felelőssége. Tudásunk segít műszaki megoldásokat adni a klímaváltozást befolyásoló tényezők egy részére; másrészt segíthet abban, hogy a terjedő valódi és félinformációk között könnyebben el lehessen igazodni – idézte a VG.hu a Magyar Mérnöki Kamara elnökét.
A Magyar Energetikai Társaság Ifjúsági Tagozata ötödik alkalommal rendezi meg a Magyar Energetikus Hallgatók Találkozóját, amelynek idén is a Magyar Mérnöki Kamara ad otthont. A 2020. február 6. és 9. között megrendezett találkozó célja, hogy az energetika minden területéről, határon innen és túlról összegyűjtse az energetikai mérnököket, közgazdászokat, jogászokat és más energetikai szakterületek hallgatóit.

A mérnökök tudása, pontossága, precizitása segíthet abban, hogy az emberek a klímaváltozást ne az érzelmek, hanem a tények mentén ítéljék meg; és ugyancsak a mérnökök segíthetnek abban is, hogy a gyorsuló technológiai változás a hosszútávú és fenntartható fejlődést segítse elő, és ne károkat okozzon – mondta az eseményen Nagy Gyula, aki arról is beszélt, a Kormány nemrég elkészült klímastratégiájának megvalósításában a fenntartható jövő érdekében a fiatal mérnökökre különösen nagy szerep hárul majd.

Utoljára frissítve: 2020. február 16. vasárnap, 18:33