Klímakáoszt jósolnak a nyári kánikula idejére Kiemelt

2020. máj. 06. szerda, 13:08

Most az átlagoshoz képest pang a piac, a karbantartási munkálatok is sok helyen állnak, több nagycég biztonsági okokból nem foglalkoztatja az alkalmazottait, a magánvállalkozók pedig ahol csak tehetik, dolgoznak, de ők is brutálisan érzik a megrendelések visszaesését, mindehhez képest nyárra durva bummot jósolnak, ugyanis sok irodista várhatóan home office-ban marad – írja többek között a pénzcentrum.hu.

 

Lesz-e drágulás? Milyen hosszúak a várólisták? Lesz-e egyáltalán elég beszerelni való gép? – többek között ezeket a kérdéseket tette fel a cikk szerzője a Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége elnökének.

„...elképzelhető az ellenkező véglet is, Különösebb változásra nem kell számítani a korábbi évekhez viszonyítva a klímaszerelés kapcsán” – mondta el a Pénzcentrumnak Várkonyi Nándor. A szakember szerint a környezetvédelmi szabályozásnak megfelelően, várhatóan tovább növekszik a kisebb GWP (Global Warming Potential = általános felmelegítési tényező) értékű hűtőközeggel működtetett klímakészülékek aránya az értékesítési palettán. Fontos tudni például, hogy az érvényben lévő F-gáz rendelkezések szerint 2022. január 1-től csak 750-nél kisebb GWP értékű anyag jöhet számításba a forgalomba hozható klímaberendezések esetében.


A teljes cikk ide kattintva olvasható el.